VBRO

An Lemmens: ‘verdriet en angst overspoelen me zo’

Als jij denkt dat jij de enige bent die het wel eens moeilijk heeft in deze bizarre tijden, één troost: er zijn echt wel meer mensen die de toekomst af en toe niet echt rooskleurig inzien.

Ook voor An Lemmens zijn het gekke tijden. In normale tijden is zij druk in de weer, maar momenteel is zij net zoals jij en ik een gewone sterveling die wacht op normale tijden.
“Al moet ik toegeven dat het ook eens enorm deugd doet gewoon te “zijn”. Geen make-up, een uitgroei die tot in Zuid-Afrika reikt en een comfortabele jogging om in te chillen, maar even goed online meetings of boodschappen mee te doen.

An grijpt de kans aan om haar stapel boeken te doen slinken. Op zich een leuke bezigheid, maar er gaat in deze tijd van het jaar niets boven feestjes met vrienden en familie. Helaas, ook An Lemmens moet zich aan de coronamaatregelen houden. “Miljaar, ik mis mijn vrienden, mijn familie, mijn collega’s, de knuffels, het samen eten, drinken, lachen, dansen. Gewoon het onbezorgd op minder dan anderhalve meter afstand van iemand anders staan”, reageert zij.

“Soms overspoelen het verdriet en de angst me zo. Maar hey, ik heb hoop op een betere toekomst, en vooral geloof in dat we er allemaal samen voor gaan.”

Blij te merken dat An Lemmens nog hoop heeft in de mensheid. Zo voelen wij ons niet alleen in deze tijden.

Trotsplaat

Trotsplaat