GIF89a Bioscopen mogen geen drank en eten meer verkopen – VBRO
VBRO

Bioscopen mogen geen drank en eten meer verkopen

De Belgische bioscoopuitbaters verslikten zich vanmorgen in hun koffie toen ze vanmorgen in de publicatie in het Belgisch Staatsblad van het Ministerieel Besluit van 18/10/2020, dat vanmorgen pas om 9 uur verscheen op de website van de Crisiscel, het verbod van het aanbieden van dranken en voedingswaren in de bioscoop vernamen.

“Dit is niet in lijn met hetgeen de Eerste Minister en de Minister van Volksgezondheid op vrijdag 16 oktober tijdens de Persconferentie aangaande de beslissingen genomen door het Overlegcomité verklaarden, namelijk dat voor de evenementen en de cultuursector de bestaande protocollen geldig blijven tot 23/10”, laat de Federatie van Cinema’s van België weten.

“Sinds de heropening van de Belgische bioscopen op 1 juli 2020 hebben exploitanten alle mogelijke inspanningen geleverd om bezoekers in veilige omstandigheden van een bioscoopbezoek te laten genieten, in lijn met de veiligheidsmaatregelen opgenomen in een sectoraal heropeningsprotocol dat in nauw overleg met de GEES, de syndicale organisaties en de Cultuurministers is opgesteld en door hen werd goedgekeurd en geofficialiseerd op 26/06/2020. In de afgelopen periode bleek, uit klantenbevragingen van de betrokken bioscoopgroepen, dat bijna 9 op 10 van de bezoekers deze inspanningen waardeert en zijn of haar bioscoopbezoek als veilig ervaarde. Voor vele filmliefhebbers hoort het nuttigen van een drankje en hapje bij de bioscoopbeleving. Aangezien de marge op de bioscooptickets na aftrek van de kosten uiterst klein is geworden en de inkomsten uit publiciteit door de sanitaire crisis danig gezakt zijn, is de verkoop van drinks & snacks van levensbelang geworden voor de overlevingskansen van de bioscoop. Daar waar de bioscopen reeds dubbel gestraft waren door de maatregelen (veiligheidsafstand + mondmaskerplicht) zorgen deze overheidsmaatregelen voor economisch onleefbare omstandigheden met dramatische gevolgen.”

“Met ingang op vandaag, en zonder voorafgaande waarschuwing worden de bioscoopuitbaters verplicht om een deel van hun commerciële activiteit stop te zetten en om een aanzienlijk deel van hun personeel te informeren van het feit dat tijdelijke werkloosheid Corona voor hun wordt toegepast. Zonder effectieve en substantiële financiële steun loopt een groot aantal bioscopen het risico zijn deuren definitief te moeten sluiten, met als gevolg ontslagen in de gehele filmsector, van productie tot exploitatie en filmverdeling en in aanpalende activiteiten zoals cafés, restaurants, parking, … , klinkt het nog.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.