VBRO

Eline De Munck: ‘Pijnlijk en moeilijk te verteren’

Presentatrice en onderneemster Eline De Munck heeft geen al te prettige zondag achter de rug. Zaterdag was een drukke dag voor haar, Eline presenteerde namelijk de nieuwjaarsreceptie van een politieke partij. Niets aan de hand, ware het niet dat een selfie die zij deelde aanleiding was voor bakken kritiek. Niet alleen de OpenVLD, ook Eline De Munck zelf kreeg heel wat bagger over zich heen.

“Toen ik vanochtend wakker werd, had ik 34 gemiste oproepen. Ik viel van mijn stoel toen ik hoorde dat de selfie die ik gisteren nam hét nieuws had gehaald. De haatreacties die ik overal lees zijn pijnlijk en moeilijk te verteren, vooral omdat alles helemaal conform de regels gebeurde”, schreef Eline zondag op Instagram.

“Denk je nu echt dat de staatshoofden van ons land, die dag in dag uit de Corona crisis proberen te bestrijden, zich niet aan de regels rond die crisis houden? Denk je nu echt dat wij op minder dan 2m van elkaar zaten? Denk je nu echt dat de premier en voorzitter een selfie zouden delen die niet conform de regels werd gemaakt?”, ging zij verder.

“Feit: de digitale nieuwjaarsreceptie van Openvld werd opgenomen zonder publiek, in een goed verluchte ruime studio waar iedereen op minstens 1,5m van elkaar zat en waar de mondmaskers enkel en alleen afgingen bij diegenen die in beeld kwamen en enkel op het moment dat de show bezig was.”

De kritieken die op de sociale media werden neergepend waren bijzonder kwetsend. Nochtans deed niemand iets verkeerd. Mocht dat toch het geval geweest zijn, dan hadden de nieuwsuitzendingen op televisie hier zeker ruimschoots aandacht voor gehad. De nieuwjaarsreceptie was géén feest, maar een soort tv-uitzending zoals je die de ganse dag op het scherm kan zien.

“Dank je wel om een beetje verdraagzamer en zacht te zijn”, besluit Eline De Munck op Instagram.

Trotsplaat

Trotsplaat