GIF89a Familie-acteur wint prestigieuze Hercule Poirotprijs – VBRO
VBRO

Familie-acteur wint prestigieuze Hercule Poirotprijs

Rudy Morren wint met Sneeuwspoor de 23ste Hercule Poirotprijs. De Knack Hercule Poirotprijs bekroont jaarlijks het beste Vlaamse misdaadverhaal. De winnaar ontvangt een cheque van 5000 euro en een Mont Blanc-pen John F. Kennedy Special Edition FP.

Rudy Morren werd bekend als acteur en schrijft sinds een tiental jaar ook scenario’s van films en spannende televisiereeksen zoals Zone Stad (VTM), Deadline 14/10 (VTM) en Gent-West (VIER). Zijn thrillerdebuut Wild vlees (2019) werd enthousiast onthaald door pers en publiek. Sneeuwspoor is zijn tweede boek bij uitgeverij Horizon.

De jury over Sneeuwspoor:
In Sneeuwspoor wordt het leven van gynaecoloog Peter Vandervlught danig overhoopgehaald. Tijdens een routineoperatie maakt hij een fout die hem zijn baan en reputatie kunnen kosten. Veel erger is dat zijn vrouw en dochter slachtoffer worden van een misdaad.

Morren bevestigt met Sneeuwspoor de grote verwachtingen na zijn debuut: dit is een auteur die volop durft te schrijven en je tot op de laatste bladzijde in de ban houdt. In Sneeuwspoor verrast hij opnieuw met een strak plot en personages van vlees en bloed. Dankzij een uitgekiende structuur weeft Morren een aantal verhaallijnen mooi door elkaar zodat langzaam duidelijk wordt wat er allemaal speelt. De temperatuur flirt een heel boek lang met het vriespunt, maar de spanning stijgt met elke bladzijde.

Geert Cortebeeck, uitgever Horizon: “Rasvertellers zoals Rudy Morren zijn zeer zeldzaam. Rudy heeft geen wereldcomplotten of schietgrage schurken nodig om een spannend verhaal te verbeelden. Zijn personages voeren vooral een innerlijke strijd. Intermenselijke conflicten vormen de onderstroom in zijn intriges.
Met een virtuoze taalbeheersing en een passie voor plotwendingen weeft hij stilistische meesterwerken. Samen met Rudy vieren wij trots dat zijn pas verschenen tweede boek Sneeuwspoor meteen wordt bekroond met de Knack Hercule Poirotprijs. Vol verwachting kijken wij uit naar zijn toekomstige werk.”

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.