VBRO

Frances Lefebure aangenaam verrast: “daar had ik echt schrik voor”

Frances Lefebure maakte van de eindejaarsspecial van Make Belgium Great Again een gigantisch succes. Er werd een smak geld ingezameld voor kinderen die in armoede leven. “Ondanks de lockdown mogen we niet in onszelf gekeerd raken”, vertelt Frances in Story.

Nochtans was dat iets waar de presentatrice schrikvoor had. “Ik had toch wat schrik dat mensen minder zouden open staan voor de problemen van een ander, omdat we het allemaal op onze eigen manier lastig hebben. Maar ik merk dat mensen nog steeds mekaar willen helpen”, ontdekte Frances tot haar grote opluchting.

“Ons team wilde nog eens een actie op poten zetten waarbij mensen zich verbonden kunnen voelen, iets wat we de laatste tijd allemaal nodig hebben”, verduidelijkt Frances Lefebure de keuze van Make Belgium Great Again in Story.

En de keuze voor het thema kinderarmoede was snel gemaakt. “Die problematiek blij veel te hard onder de radar. En eigenlijk speelden we al twee jaar lang met het idee om er iets rond te doen, maar het was nooit het juiste moment. Tot nu.” En de actie werd een enorm succes.

“We merken dat mensen er graag aan willen meewerken, dat het onderwerp de juiste snaar raakt. Mensen zijn duidelijk niet alleen met hun eigen problemen bezig”, klinkt het trots bij Frances Lefebure in Story.

Trotsplaat

Trotsplaat