VBRO

Gene Bervoets aan dood ontsnapt op set Beau Séjour

Eind december 2019 moesten de opnames van het tweede seizoen van Beau Séjour stilgelegd worden Tijdens de slotopnames raakte Gene Bervoets gewond. Over de oorzaak wou niemand destijds iets kwijt, wel was duidelijk dat heel wat mensen zich uitgerust maakten over hoe Gène Bervoets eraan toe was. “Lieve mensen, sinds het bericht gisteren werd verspreid van mijn ongeluk op de set van Beau Séjour 2, kreeg ik heel wat ongeruste reacties. Via deze weg wil ik jullie melden dat ik momenteel thuis herstel. Hopelijk begrijpen jullie dat ik nu onmogelijk op alle berichten persoonlijk kan reageren. Het komt goed. Voorlopig kan ik geen verdere details geven. Het enige wat nu telt is rust”, schreef Bervoets eind 2019 op Facebook.

Aan Het Laatste Nieuws vertelde de acteur wat er zich die bewuste dag precies heeft afgespeeld. Tijdens opnames kreeg de acteur 6.000 liter water over zich heen en dat was niet de bedoeling. In de Lifes Studio in Vilvoorde moest een storm gesimuleerd worden.

“De regisseur riep ‘actie’ en toen hoorde ik twee enorme klappen. Ik keek omhoog en zag de twee enorme watertanks – die elk drie ton water dragen om de golven te simuleren – opengaan en het water recht op mij afkomen. Ik had de reflex om alles wat ik vasthad los te laten en werd met een gigantische kracht achteruit gekatapulteerd. Dwars over en door de obstakels op het dek”, vertelde de acteur aan Het Laatste Nieuws.

Bervoets was er erg aan toe en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden. “Ik had een gigantische snee in m’n hoofd, verschillende gebroken ribben en inwendige kneuzingen. Mijn hele lichaam zag blauw en mijn arm zelfs zwart. Na het onderzoek kwam een dokter naar me toe. ‘Meneer Bervoets’, zei hij. ‘Het is onwaarschijnlijk dat u er nog bent. Echt ongelooflijk.'”

Gène Bervoets heeft nog altijd last van het ongeval en moet zelfs deze week nog naar het ziekenhuis voor een scan van zijn knie. En “Ook mijn hoofd kan ik na de whiplash nog steeds niet helemaal naar links draaien”, klinkt het. En dan is er nog de bijna-dooderavaring, de behandeling bij de psycholoog en een stressstoornis. Alsof dat nog niet erg genoeg is, heeft één jaar na de feiten ook de verzekering nog niets van zich laten horen.

Trotsplaat

Trotsplaat