VBRO

Inbrekers bij Eline De Munck

Maandag deelde Eline De Munck enkele video’s op haar social media. Eline werd nadien overspoeld met reacties van mensen die dachten dat er ingebroken was in de winkel in Antwerpen. Niets is eigenlijk minder waar… Eline wil graag een statement lanceren: ‘Ouvre tes yeux’.

‘Ouvre tes yeux’, dat is een statement dat Eline De Munck vandaag, maandag 19 oktober 2020, maakt met Odette Lunettes. Dat Eline De Munck dit nu lanceert, is geen toeval. “We leven in een wereld die voortdurend in verandering is en onder druk staat. Alle fundamenten waar onze samenleving op vertrouwt, wankelen dit jaar meer dan ooit. Net als zoveel andere ondernemers, voelen ook wij als jong bedrijf met Odette Lunettes een stevige economische impact. Maar in deze bizarre tijden willen we vooral een positief signaal geven en vooruit kijken: ‘ouvre tes yeux’ is een sympathieke oproep om met z’n allen duurzamer in het leven te staan en nu meer dan ooit de lokale economie te steunen. Denk duurzaam na, koop niet zomaar iets om direct weg te gooien, steun lokale ondernemers.”

Eline De Munck benadrukt ook de positieve kant van de afgelopen maanden: “We zijn enorm dankbaar voor de steun die we krijgen van onze ‘dragers’ en opticiens die Odette Lunettes verdelen. We voelen ook dat heel veel mensen net extra gemotiveerd zijn om lokale ondernemers te steunen. Dat motiveert enorm om er voor te blijven gaan.”

Om het statement te lanceren, deelde Eline vanmorgen maandag video op social media. Al snel leefde er het verhaal dat er zou ingebroken zijn in de winkel in Antwerpen. Niets is dus minder waar. “De verhalen die ontstaan zijn, tonen meteen aan hoe snel we meegaan in dingen die we horen, zonder echt te weten wat er aan de hand is. Met ‘ouvre tes yeux’ willen we dan ook vooral mensen stimuleren om na te denken over gevolgen op de langere termijn voor bijvoorbeeld de economie.”

In de video is te zien hoe ‘ouvre tes yeux’ in graffitivorm in de pop-up van Odette Lunettes in Antwerpen op de muur hangt. Hiervoor schakelde Eline De Munck de hulp in van Charlotte De Cock, een Antwerpse kunstenares die met haar werk al de halve wereld veroverde. “We wilden ons ‘pamflet’ niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk tonen. Stadsgenoot Charlotte De Cock is de geknipte persoon om ‘ouvre tes yeux’ tot leven te brengen.” Charlotte De Cock is momenteel bezig aan nieuwe expo’s en haar 365 dagen kippen-project ‘Floyd’.

Trotsplaat

Trotsplaat