VBRO

James Cooke: “ik kropte mijn problemen allemaal op”

James Cooke blikt in Story terug op zijn jeugdjaren. “Ik had vroeger ook wel wat problemen in het middelbaar en heb dat destijds allemaal opgekropt, dacht het zelf wel te kunnen oplossen. Maar zo maak je het alleen maar erger”, getuigt James over zijn schooltijd.

En die levensles wil James delen met zijn petekind Louisa, de oudste dochter van zijn zus Fleur. Louise werd zelf gepest in de lagere school en James ging toen met haar praten. “Dat wil ik Louisa echt meegeven. Praat erover. Is het niet met mij, dan met iemand anders.”

Louisa vertelt in het dubbelinterview dat haar ‘peetie’ haar geleerd heeft om over alles te babbelen. “Iets wat ik vroeger niet deed”, bevestigt het tienermeisje. “Ik schreef het op en hield het voor mezelf.”

Maar nu weet de 14-jarige Louisa wel beter. “Ik heb al een heel lange weg afgelegd. Er is een tijd geweest dat ik niet naar peetie durfde te bellen uit schrik om hem te storen, hij is altijd zo druk bezig. Maar dat is voorbij”, aldus Louisa in Story.

En James bevestigt dat hij één iemand hem altijd kan bereiken. “Voor Louisa neem ik altijd mijn telefoon op”, aldus een trotse peter.

Trotsplaat

Trotsplaat