VBRO

James Cooke: ‘John heeft beslist om euthanasie te ondergaan’

Woensdag 30 december 2020 zal een dag met veel emoties worden voor James Cooke. Een hele tijd geleden maakte James Cooke kennis met John, een 63-jarige man uit Kortrijk. De omstandigheden en de reden voor die kennismaking waren minder leuk: John is één van de mensen die James voor zijn programma ‘Leef!’ volgt, een programma waarin James mensen volgt die ongeneeslijk ziek zijn.

John heeft al meer dan zes jaar kanker en is moegestreden. De man besloot een hele tijd geleden om voor euthanasie te kiezen en dat zal woensdag gebeuren. Voor James zonder twijfel een emotioneel moment, de presentator vertelde er vorige week in het programma van Kim Debrie nog over. “Ik kan dit niet aan dacht ik in het begin. Het is een emotionele rollercoaster van hier tot in Tokio en ik ben al zo’n emotioneel iemand. Maar toch voel je dat datgene wat je daar aan het maken bent iets heel schoon is. Wij hebben heel veel gelachen en veel genoten, van elke minuut. Het voelt goed om dit programma te maken. Ik heb zo’n schone mensen leren kennen. Woensdag neem ik afscheid van John, hij heeft beslist om euthanasie te ondergaan. Dat is een moedige keuze. Die man is jarenlang naar de chemo gegaan en heeft de afgelopen maanden alles gepakt wat hij kon pakken”, reageert James Cooke.

“Ik ga John gigantisch missen, hij is vorige week nog naar zijn portret dat ik van hem gemaakt heb komen kijken. Hij vond het goed en vertelde me ook dat als hij naar de chemo ging, hij muziek opzette die hem een boost gaf. En dat was ‘Only The Strong Survive’ van Billy Paul. Ik ga het nummer woensdagmiddag door de boxen laten knallen. John, wat ben ik blij dat ik u heb leren kennen”; reageert James Cooke op Radio 2.

Trotsplaat

Trotsplaat