VBRO

Jits Van Belle over afscheid aan Familie: “dat knaagt”

Jits Van Belle neemt binnenkort afscheid van haar rol als Robyn in Familie. “Ik vind het zeer jammer dat de rol van Robyn stopt en ik ben niet de enige”, onthult de actrice in Story. “Ook cast en crew delen die mening. Ze konden nog zoveel kanten op met dat personage… Dat knaagt”, zucht Jits Van Belle in het weekblad.

“De scènes die ik nu speel, voelen eens zo intens. Ja, het einde nadert, hé. En ik zou zo graag iedereen nog eens vastpakken op mijn laatste draaidag, maar dat gaat niet”, klinkt het droevig bij Jits Van Belle.

De actrice geeft in Story toe dat het nieuws dat haar avontuur bij Familie zou stoppen hard aan kwam. “In het begin drong het niet door, maar veertien dagen later was het ons jaarlijks verlof en toen kwam het besef eens zo hard binnen. Een gevoel van onrust, van angst voor de toekomst bekroop mij”, onthult de actrice.

Alle perspectieven die Jits Van Belle had, zijn door corona geannuleerd, maar toch blijft de actrice niet bij de pakken zitten. “Ik zet mij in om de cultuursector nieuw leven in te blazen, en ik probeer mij ook sociaal te engageren. Maar het liefst wil ik natuurlijk weer acteren. En wie weet, ooit nog eens in Familie…” spreekt Jits Van Belle haar grootste wens uit in Story.

Trotsplaat

Trotsplaat