VBRO

Karen Damen onder vuur op Instagram

Vrijdagmiddag deelde Karen Damen een afbeelding met daarop een grafiek van het aantal doden als gevolg van onder andere kanker, HIV, malaria, alcohol en rookwaren. Daarin viel het enorme verschil met het aantal coronadoden op. Op Instagram wou Karen Damen een signaal geven om de wereld wakker te schudden, maar korte tijd later moest zijn de screenshot terug van Instagram halen.

Heel wat mensen beten de neus van de gewezen K3-zangeres af en hadden ook kritiek op de post van de zangeres. ‘Dit is een kaakslag in het gezicht van alle zorgmedewerkers. U wordt bedankt’, schreef iemand. Anderen maakten Karen Damen duidelijk dat haar bericht pure onzin was. ‘Amai weinig respect te vinden voor de zorg bij u precies’, was één van de andere reacties.

Corona zorgt duidelijk voor meer prikkels op de sociale media, mensen kunnen ook minder van elkaar verdragen. Nadat er heel wat reacties waren gepost, besloot Karen Damen om haar bericht te verwijderen, kwestie van de vrede op Instagram weer te herstellen. Je mening geven op de sociale media, dat mag blijkbaar niet mee en dat heeft Karen Damen nu ook mogen ondervinden.

Trotsplaat

Trotsplaat