VBRO

Kato gaat voor extreme uitdaging in 2021

We kennen Kato al sinds Idool 2011, dit jaar is dat dus tien jaar geleden. Kato heeft door de jaren heen toch wel geworsteld met haar gezondheid. Vooral haar rug vormde lange tijd een probleem, zelfs in die mate dat het haar doen en laten serieus bepaalde, vooral vaak beperkte. We zijn dan ook aangenaam verrast met het nieuws dat Kato een nieuw voornemen heeft: zij gaat trainen om dit jaar een halve marathon te lopen.

“Enkele jaren geleden kreeg ik te horen van verschillende dokters dat ik nooit een loper ging worden, omdat mijn rug het niet zou aankunnen. Ik had enorm veel last (lees: hernia’s, bulgings,..), deed revalidatie en dat hielp tot op een zekere hoogte. Mijn echte verandering kwam toen ik begon te sporten én gezond begon te eten”, laat Kato weten.

Wie Kato op Instagram volgt, weet dat zij best wel met haar lichaam en gezondheid bezig is en dat levert echt wel resultaat op. “Stilletjes aan werden mijn spieren sterker, kreeg ik meer energie en voelde ik me ook zekerder. Toen begon ik weer met lopen, op mijn gemak en met een glimlach op mijn hoofd. Ik geniet én heb géén last”, glimlacht de zangeres.

“Ik voel dat mijn lichaam nooit sterker is geweest, het moment voelt goed. Deze is voor mij, omdat ik met de nodige verzorging en onderhoud (lees: voeding én spierversterking) dit aankan. Je lichaam is tot zo veel in staat. Ik luister én volg, op mijn tempo. Tegelijk wil ik géén spiermassa of vet verliezen, daarbij krijg ik ondersteuning”, reageert Kato.

De zangeres heeft zoveel zin in 2021 en in deze toch wel sportieve uitdaging. Samen met haar vriend Tom Dice gaat Kato regelmatig lopen, een halve marathon lopen is weer een extra uitdaging voor het nieuwe jaar. Als zij dat dan ook nog eens kan en mag combineren met een pak optredens en concerten van The Starlings, dan kan het jaar van Kato niet meer stuk.

Echt, zoveel respect voor Kato. Wij verwachten een uitnodiging als die halve marathon eraan komt en staan dan zeker onderweg te supporteren. Succes, Kato.

Trotsplaat

Trotsplaat