VBRO

Kippenvel in Thuis: Frank en Simonne nemen nieuwe start dankzij de benefiet

Wat een fantastische vrienden hebben Frank en Simonne. De prachtige benefiet van Angèle, Lowie en co levert een geweldig bedrag op van 10.152 euro. Daarmee kunnen Frank en Simonne een nieuwe start maken na de vreselijke brand die hun huis vernielde. Maar liefde en verdriet kunnen niet dichter bij elkaar liggen: terwijl Simonne geniet van de warme benefiet en de steun, blijft een huilende Frank gebroken achter tussen het puin nadat een muur naar beneden komt. Moet hij zijn huis echt opgeven nu?

Simonne is overdonderd door de steun die ze krijgen, maar er blijft één grote afwezige: Frank. Ze had deze avond zo graag met hem willen delen: “Ik mis hem”. Helaas blijft Frank zijn koppige zelve. Hij kan het niet verkroppen dat iedereen hen plots als ‘bedelaars’ ziet en hij blijft vastberaden verder werken in het puin: hij moet en zal hun huis erdoor krijgen, koste wat het kost. Helaas, de renovatiewerken zijn exact zo gevaarlijk als Lowie en Thilly al waarschuwden. Bij het herstellen krijgt Frank een muur over zich. Wordt het tijd dat hij zijn huis opgeeft? Frank Bomans blijft achter als een gebroken man. Zijn gehuil is hartverscheurend: hoe kan je het huis opgeven waarin je familie al 100 jaar woont? De realiteit laat hem geen andere keuze.

Ondertussen komt de geheime act die Lowie had geregeld, niet opduiken. Roxanne en haar band laten iedereen stikken. Kwestie van het publiek te sparen voor nog meer karaokenummers van Angèle, betreedt Viv heel onverwachts het podium. Ze laat haar kraampje met tweedehandsspullen in de veilige handen van Leo en zet een ongelofelijk optreden neer. Lowie staat erbij en kijkt ernaar. Wat een vrouw, wat een stem. Lijkt Lowie te beseffen dat hij met zijn nieuwe levensstijl te veel door zijn vingers laat glippen?

Dieter beleeft dankzij de veiling een topmoment. Hij mag meebieden op de tickets voor de Club Impulse en haalt het hoogste bod binnen. Zal Dieter eindelijk in de dancing van Harry binnen geraken, waar ook Jasper regelmatig ging? Mogen we dan toch stiekem dromen van een doorbraak in de zaak Jasper? Benieuwd hoe dicht Dieter en zijn collega’s zullen komen bij de waarheid… en Jacques.

Thuis, maandagavond op Eén.

Trotsplaat

Trotsplaat