VBRO

Koen Wauters doneert plasma tegen Covid-19

Zanger/presentator Koen Wauters en Studio Brusselstem Joris Brys maakten beiden kortgeleden het coronavirus door en zijn daar ondertussen (gelukkig) van genezen. Hun besmetting met het virus maakt van hen de ideale plasmadonoren in het kader van twee grote nationale studies, waarvan eentje gecoördineerd door prof. Dr. Geert Meyfroidt, intensivist in het UZ Leuven. De studies onderzoeken de invloed van antistofrijk plasma afkomstig van mannen die besmet waren met het coronavirus op het genezingsproces van COVID-19 patiënten en focussen op de zoektocht naar een doeltreffende behandeling tegen de ziekte die het coronavirus veroorzaakt. In afwachting van een vaccin, maar ook wanneer er uiteindelijk één op de markt zal zijn, is het van levensbelang dat de ziekste patiënten kunnen rekenen op een therapie die hen beter maakt.

Rode Kruis-Vlaanderen moet de belangrijkste grondstof voor beide studies voorzien, namelijk het plasma van genezen mannen dat rijk is aan antistoffen tegen het coronavirus. De organisatie lanceert maandag daarom een oproep naar mannen die het coronavirus recent doormaakten en vraagt hen zich kandidaat te stellen als plasmadonor.

Koen Wauters en Joris Brys geven alvast het goede voorbeeld en gaan maandag plasma geven in het donorcentrum van Mechelen.

Trotsplaat

Trotsplaat