VBRO

Nachtwacht bijt de spits af in coronaproof theater

Zaterdag ging de nieuwe Nachtwachtshow Het Vampierenbal in première Antwerpen. Jong en oud(er) genoot samen met Vlad, Wilko en Keelin in de Stadsschouwburg in Antwerpen van deze nieuwe voorstelling vol spanning en magie. Na de succesvolle Nachtwachtshow van 2019 en de mooie kijkcijfers van reeks 5 op Ketnet, komen er nu extra voorstellingen voor deze show!

“De drie voorstellingen vandaag zijn vlot en veilig verlopen, dankzij een hele reeks maatregelen. Ook zondag spelen we hier drie uitverkochte shows. We merken aan alles dat de mensen zin hebben om terug naar het theater te komen en dat ze zich veilig voelen bij de genomen voorzorgen. We hopen dat veilig theater en cultuur terug een vaste plaats in ons leven krijgen, een moment van ontspanning en ontsnapping aan deze vreemde tijden”, reageert Studio 100-CEO Anja Van Mensel.

Het verhaal van Het Vampierenbal:
Vlad mag dit jaar het groot vampierenbal organiseren. Elke honderd jaar vindt dit bal traditiegetrouw plaats in het kasteel van zijn oom Baldric, en telkens opnieuw wordt het georganiseerd door iemand uit een vampierfamilie. Het is een grote eer voor Vlad, en hij wil dan ook zijn uiterste best doen om er een groots feest van te maken. Keelin en Wilko gaan mee en helpen Vlad met het organiseren van het bal.
Wanneer de drie aankomen in het lege kasteel en alle voorbereidingen willen treffen, ondervinden ze al snel dat er rare dingen gebeuren: vreemde geluiden, een deur die zomaar dichtslaat, een kroonluchter die naar beneden valt,…
Keelin, Vlad en Wilko denken eerst dat er een klopgeest aan het werk is, maar ontdekken al snel dat er een wezen verbonden is aan het kasteel. Het wezen wil hen daar weg. Kunnen ze met z’n drieën een manier vinden om het kasteel en het wezen van elkaar te ontbinden, zodat ze het terug naar de Onderwereld kunnen sturen en het Vampierenbal kan doorgaan?

PRAKTISCH
De Nachtwachtshow Het Vampierenbal kan je bekijken in het Proximus Theater in Plopsaland De Panne op 19, 20 & 21 en op 29 & 30 december Ethias Theater Hasselt. Bestel je tickets op studio100.com

Trotsplaat

Trotsplaat