VBRO

Peter Van de Velde haalt uit naar Thuis: “dat begrijp ik niet”

Peter Van de Velde heeft er als Jacques in Thuis een stevig parcours opzitten. De acteur onthulde dat zijn personage binnenkort verdwijnt uit Thuis en in Primo haalt Van de Velde uit naar de scenaristen van de populaire één-soap.

“Toen ik drie jaar geleden voor die rol werd aangenomen, was dat als de nieuwe liefde van dokter Judith”, vertelt Van de Velde in Primo. “De fans waren daarmee opgetogen, zoals bleek uit de reacties op Facebook en andere sociale media. Maar om een of andere reden die ik nog altijd niet begrijp, werd mijn personage plots een verkrachter en een moordenaar.”

Peter Van de Velde hekelt de geloofwaardigheid van die verhaallijn. “Jacques had zijn vrouw en later ook zijn zoon verloren, had eindelijk het geluk gevonden bij Judith, en dan wordt hij plots een boosaardig iemand. Geloofwaardig is het volgens mij niet”, ventileert de acteur zijn mening over wat hij van de scenaristen van Thuis vindt.

“Maar ik ben professioneel en speel wat er van mijn gevraagd wordt”, voegt Peter Van de Velde eraan toe in Primo. Van de Velde zal nog tot het einde van het seizoen in Thuis te zien zijn. “In juni van volgend jaar verdwijn ik uit de reeks.”

Wat er met Jacques nog allemaal staat te gebeuren in die resterende maanden, weet de acteur niet. “Misschien weten de schrijvers het ook nog niet, of misschien willen ze het me niet zeggen”, klinkt het gelaten bij Peter Van de Velde.

Trotsplaat

Trotsplaat