VBRO

Radiomicrobe laat Wim Leys niet los

Wim Leys hoopt snel weer te presenteren.

We zagen een opvallend bericht op de Facebook van Wim Leys verschijnen. De zanger is ondertussen al bijna 25 jaar als zanger actief, maar Wim Leys is ook presentator en dat weten nog altijd te weinig mensen. “Bijna 25 jaar geleden is mijn passie voor muziek begonnen door mij eerst als jonge radiopresentator voor de leeuwen te gooien bij een aantal lokale radiostations en veel later zelfs bij Radio 2. Dat ik ook zanger zou worden, leek evident maar was het zeker niet”, schrijft Wim Leys.

Lange tijd mocht Wim Leys bij Radio 2 presenteren, zo deed hij samen met Ro Burms bijvoorbeeld de presentatie van ‘De Zondagsclub’. Helaas verdween Wim weer van de radio. “In april van dit jaar werd ik na al die jaren opnieuw gevraagd een live radioprogramma te presenteren en ik was terug nerveus zoals toen maar vanaf de 1ste uitzending leek het alsof ik nooit gestopt was met radio maken en angst verdween door fun. En zo werd het mijn ‘eigen’ TOP 50 vol hits, humor, nieuwtjes met oog voor nieuw talent maar ook de allergrootste artiesten uit “De Lage Landen” waren wekelijks te gast voor een leuke babbel en geen zoveelste interview. En dan na 5 maanden was dit mooie avontuur plots en onverwachts voorbij MAAR de microbe is terug aangewakkerd en gaat niet meer uit mijn lijf.”

De radiomicrobe laat Wim Leys niet los. Radio maken is een fantastische job, je kan er je creatieve ei in kwijt en dat is wat Wim Leys weer wil doen. Liever vandaag al dan morgen, liefst ook nationaal. Maar de kansen liggen niet voor het grijpen. “Welke leuk radiostation ziet kracht in dit verhaal en laat me verder ontplooien zodat ik binnen enkele weken vanuit gezamenlijke ideeën terug een eigen programma mag presenteren vol enthousiasme, dynamiek en veel fun?” vraagt Wim Leys zich af. Wel, wij hopen voor Wim Leys dat er snel een antwoord zal volgen op deze vraag.

Op de foto bij dit bericht zie je Wim trouwens samen met Günther Neefs tijdens een uitzending van De Zondagsclub in de lente van 2002.

Trotsplaat

Trotsplaat