VBRO

Sabien Tiels nu ook Alarmschijf in Nederland

Wie het verhaal van Sabien Tiels zo’n beetje volgt, weet dat het prima gaat met deze prima-donna onder de Vlaamse zangeressen.Na diverse radiohits en Top10-noteringen, is ook de nieuwe single, ‘Als jij het niet meer weet’, goed aan het stijgen in de Vlaamse hitlijsten, deze week tot nummer 15 in de Vlaamse Ultratop.

Dit duet met co-schrijver Niko Westelinck doet het ook in Nederland prima. Zowel NPO2 als NPO5 lieten de single al een paar maal passeren. Misschien hierdoor aangemoedigd kozen deze week de luisteraars van de bij Ned FM aangesloten zenders de single ‘Als jij het niet meer weet’ tot Alarmschijf voor de Nederlandse Top 40. Die Top 40 van Ned FM is maar één van de hitlijsten in Nederland, maar het is toch opnieuw een mooie blijk van erkenning.

Vorige week Sabien Tiels en Niko Westelinck nog live te gast in BeneBene bij Vanessa Vanhove op Radio 2, met opvallend veel positieve commentaren op de social media. Deze vat het zo’n beetje samen, denk ik: “Een echte topmadam!! Haar talent is echt onderkend.” Afgelopen zondag werden Sabien en Niko geïnterviewd door Herbert (Verhaeghe) in zijn programma op MENT TV. Bij MENT is de single trouwens Lieveling van de week.

Deze week doen beiden ook nog eens mee aan een internationaal songschrijfkamp, digitaal georganiseerd vanuit London en met de steun van SACEM (het Franse equivalent van Sabam). Wie weet schrijven ze daar de opvolger voor ‘Als jij het niet meer weet’.

Trotsplaat

Trotsplaat