VBRO

Slongs kan weer lachen

Voor Slongs Vanongs is de nachtmerrie voorbij. Vorig week slaagde iemand erin om haar Instagram, Twitter, Facebook én Gmail accounts te hacken. Alle sociale media van de zangeres werden gekaapt. Dagenlang zat Slongs aan de zijlijn toe te kijken hoe haar sociale media werd gevuld met Turkse vlaggen en gewelddadige filmpjes. “De persoon in kwestie had een DM gestuurd met een claim van copyright overtredingen op mijn account. Het zag er allemaal heel legit uit en leek rechtstreeks van Instagram te komen. In lichte paniek heb ik meer informatie vrijgegeven dan dat goed voor mij was. Naïef als ik ben geloofde ik dat ik met Instagram in contact was”, reageert de zangeres.

Korte tijd later was de hack een feit. Slongs zag met pijn in het hart haar levenswerk in een pijnhoop veranderen. “ Ik voelde me verslagen, het was net of iemand bij mij thuis had ingebroken. “Na een aantal slapeloze nachten zijn wij erin geslaagd om de accounts terug te krijgen. Ik ben ontzettend dankbaar voor de inzet van deze soldiers of love en wil ook graag Google, Facebook en Instagram persoonlijk bedanken voor hun inzet en vertrouwen.”

Slongs heeft haar lesje nu wel geleerd: vanaf nu staat de tweestapsverificatie aan, altijd en overal. Deze nachtmerrie wil zij geen tweede keer beleven.

Trotsplaat

Trotsplaat