VBRO

Straffe fictie op Eén: De Shaq

In de comedy- en murder mystery-reeks De Shaq wordt personal trainer Shaq (Prince K. Appiah) door zijn zakenpartner Marnix (Bart Hollanders) gevraagd om hem te helpen met een ‘probleempje’. Wanneer dat probleempje een lijk in de tuin blijkt te zijn, wil Shaq zo snel mogelijk weg van de vermoedelijke crime-scène. Maar dat is buiten Marnix gerekend…

In deze verrassende reeks schitteren Prince K. Appiah, Bart Hollanders, Soe Nsuki en Isabelle Van Hecke. Het scenario werd geschreven door Soe Nsuki, Chingiz Karibekov, Inès Eshun en Anthony Nti. Die twee laatsten namen ook de regie voor hun rekening. De Shaq is een productie van Caviar.
Prince K. Appiah (Shaq): “Ik ken Anthony en Ines al een tijdje en een samenwerking stond in de sterren geschreven. Toen de vraag kwam, twijfelde ik geen seconde om met deze topregisseurs samen te werken. Ook het script trok me erg aan: het was iets ongezien in België. Ik voelde me meteen aangesproken door het personage van Shaq, zijn rust en controle over zijn emoties in onmogelijk situaties is iets wat ik bewonderde.”

Regisseurs Inès Eshun & Anthony Nti: “De Shaq speelt op ludieke wijze met thema's als racisme en privilege, en toont personages en ervaringen die wij voorheen nog niet hebben gezien op de Vlaamse televisie.”

• De Shaq: vanaf maandag 25 januari om 21.30 uur op Eén.

Trotsplaat

Trotsplaat