VBRO

The Peatles brengen Sinterklaas tot bij u thuis

Sint-Niklaas is de Stad van de Sint, en het mag dan ook niet verbazen dat daar, in het Huis van de Sint, een muziekgroep ontstaan is die Sinterklaasmuziek speelt. Hun naam? De Peatles. Sinds kort zijn de fratsen van deze maffe bende te bezichtigen op het kleine scherm.

De Peatles trekken jaarlijks door Vlaanderen met hun muzikale show voor jong en oud, vol oude en nieuwe Sinterklaasmuziek. Verschillende culturele centra kregen deze gekke bende al op bezoek. Normaal gezien kwamen De Peatles dit jaar met een album waarop 10 moderne Sinterklaas Songs verschenen, maar corona besliste daar anders over.

Bart Foubert (oprichter van De Peatles) : “We voelden in maart al dat het een vreemd jaar ging worden. Alles in de culturele sector werd on hold gezet, terwijl wij juist bezig waren met de planning om in de studio te duiken en een zaal vast te leggen om de CD– release te doen. Zo’n project kost bergen geld en tegenwoordig verkoop je CD‘s enkel nog na optredens. Toen we hoorden dat dit wel eens voor lange tijd onmogelijk kon zijn, werd het plan om een album te maken ook snel in de koelkast gestoken. In de CC-show zitten tussen de nummers door altijd kleine acts die geweldig aansloegen bij het publiek. Vandaar groeide het plan om ook afleveringen te gaan maken. En zo hebben we enkele topacteurs betrokken bij het project en zijn we keihard beginnen werken aan een Youtubereeks. We hebben ons samen gezet met acteurs Michiel De Meyer, Peter Thyssen en zijn zoon Louis Thyssen en brainstormden over mogelijke verhaallijnen. Met Wout Sels, Mike Wauters en Vik Noens erbij waren de Peatles voor de Youtubereeks compleet. “

Er zijn 4 afleveringen vol gekke avonturen van De Peatles te bekijken op het Youtube-kanaal en Facebook-pagina van De Peatles.

Trotsplaat

Trotsplaat