VBRO

‘Thuis’-actrice Sally-Jane Van Horenbeeck in elkaar geslagen

Gewezen ‘Thuis’-actrice Sally-Jane Van Horenbeeck is dinsdagavond het slachtoffer geworden van zinloos geweld. De feiten speelden zich af in de buurt van haar restaurant SiamSally in Borgerhout. “Dit is ook ‘onze buurt’. F*ck you gasten die mij een ” ho*r” vonden . Op weg nr het ziekenhuis . Thanx 2 the cops”, schreef Sally-Jane dinsdagavond op Facebook.

Aan Het Laatste Nieuws vertelde de actrice dat zij enkele mannen er attent op gemaakt had dat ze wat afval voor de deur van haar restaurant hadden laten liggen. Sally-Jane sprong nietsvermoedend haar fiets op maar werd door vijf mannen achterna gezeten, die trokken haar van haar fiets. “Ik viel op de grond, maar ze bleven me klappen geven. Ik verweerde me en heb ook enkele rake meppen uitgedeeld. Toen ze klaar waren, liepen ze doodleuk weg”, vertelt Sally-Jane aan Het Laatste Nieuws.

Op aanraden van haar man en zoon stapte de actrice naar de politie. Uiteindelijk werd Sally-Jane naar het ziekenhuis gestuurd om het dossier volledig te maken. “Daar werd vastgesteld dat ik een gebroken neus en enkele gekneusde ribben heb. Pijnlijk, maar het had veel erger kunnen aflopen”, beseft de actrice enkele uren na de feiten.

Sally-Jane hoopt dat de daders geïdentificeerd kunnen worden. “Zelf heb ik dat niet kunnen doen. Het was donker, ik was in shock en alles ging gewoon heel snel. Of ik nog met een gerust hart door de buurt zal kunnen lopen? Ik ben in elk geval niet van plan om mij te laten wegjagen”, reageert de actrice.

Het ongeloof bij de vrienden van Sally-Jane van Horenbeeck is groot. Onder andere Roel Vanderstukken, Mathias Vergels, Annick Ruyts, Wout Bru, Anja Daems, Catherine Vandoorne, Anne Somers en Annick Segal wensen haar een spoedig herstel. “Mo , snuiteke toch !! Vreselijk ! Hele dikke knuffel”, schrijft de actrice die Peggy jarenlang ‘Snuiteke’ noemde in ‘Thuis’.

Trotsplaat

Trotsplaat