VBRO

Tv-debuut voor Grof Geschud in De Toots Sessies

Voor cabaretduo Grof Geschud betekende de lockdown een brute stop midden in de tournee van hun debuutvoorstelling LIJMEN. De jonge makers Lander Severins en Myrthe van Velden konden plots hun publiek niet meer bereiken. Daar wou VRT graag verandering in brengen. Ze nodigden het duo uit om een stukje uit hun cabaretvoorstelling te komen spelen bij De Toots Sessies. De aflevering met Grof Geschud wordt uitgezonden op woensdag 2 december op Canvas om 19u40. Later op de avond wordt dezelfde aflevering herhaald op Eén om 22u40.

Deze keer krijgt Grof Geschud wel de kans om dat te doen in De Toots Sessies. In dit nieuwe programma van VRT mogen artiesten spelen voor tv-kijkend Vlaanderen. In een studio zonder publiek, en dus volledig coronaproof. Na onder andere Eefje de Visser, Brihang en Jef Neve, zijn Lander en Myrthe aan de beurt. En ze zijn erg blij met die kans. De opnames vonden vorige week vrijdag al plaats en het duo is zeer enthousiast over hun tv-debuut.

Lander Severins: “Het was heerlijk om deel te mogen zijn van De Toots Sessies. Het interview met Thomas van der Veken was enorm fijn en voelde vertrouwd. Ze gaven ons de ruimte om te zijn wie we zijn en te doen wat we doen. Heel benieuwd wat het grote publiek van Grof Geschud zal vinden. Heerlijk, deze eerste kennismaking!”

Myrthe van Velden: “Het was erg spannend, maar het fijne team van de VRT zorgde ervoor dat ik me vrijwel meteen op mijn gemak voelde. Dat we werden geselecteerd, hadden we eigenlijk nooit verwacht. Dit wordt het tv-debuut van Grof Geschud en dat is heel onwerkelijk. Bij Voor De Leeuwen hadden we ook een klein rubriekje, maar dit is echt één op één wat we doen in het theater, maar dan vertaald naar tv. Dit is een unieke kans om het grote tv-publiek te laten zien wat we doen en ze wellicht over te kunnen halen ons ook eens live te gaan bekijken.”

Een kwartier lang mochten ze laten zien wat mensen kunnen verwachten van een live optreden van Grof Geschud. Lander en Myrthe speelden een stukje uit hun voorstelling LIJMEN. “Het publiek krijgt een inkijkje in onze theatervoorstelling LIJMEN. Ze kunnen een snel, komisch, fysiek en muzikaal kwartier verwachten.”

De Toots Sessies met Grof Geschud is te zien op woensdag 2 december op Canvas om 19.40 uur en op Eén om 22.40 uur.

Trotsplaat

Trotsplaat