VBRO

Ultratop 50 Vlaams Week 45

Zeven songs staan deze week hun plaats af aan evenveel nieuwkomers. Jongens en “Sleutel van mijn hart”, “Dans met me mee” van Johan Kalifa, Abdou met “Weer opnieuw (Champs Elysées)”, Tijs Vanneste en Mr. Paul met “Het gevaar”, Koen Crucke en “1 leven lang”, “Cobra” van Ikraaan én Top Pops met “Die eerste keer” verliezen hun notering in de Vlaamse Ultratop 50.

“Ik verdwijn” van Sergio verschijnt op 50. Mama's Jasje zingt op 48 dat het “Bijna voorbij” is, terwijl het nog maar pas begint. “Amper zeventien” van Kim Dejonghe komt binnen op 47. 43 is voor Stef Bos met “Ik zie u graag (Beste zangers 2020)”. Met “Slechte gewoonte” komt Jeremie Vrielynck binnen op 32. Zwangere Guy feat. Jan Paternoster en “Kenny” zijn de op één na hoogste nieuwkomer en belanden op 12.

Daalman gaat met “Niemand” van 9 naar 10. “Porselein”, de Liefde voor Muziek song voor Rode Neuzen Dag komt uit het niets binnen op 9. Clouseau maakt met “Zuurstof” een reuzensprong van 26 naar 8. Twee plaatsen verlies naar nummer 7 is er voor Regi feat. Jake Reese & OT en “Kom wat dichterbij”. Met “Heimwee” springen Cleymans & Van Geel van 12 op 6. Met “Hoofd op mijn schouder” duikt Niels Destadsbader van 4 naar 5. 5napback feat. Metejoor en “Hoe kon ik zo dom zijn” doen het opnieuw schitterend en klimmen van 8 naar 4. “Denk maar niet aan morgen” van Bazart blijft steken op 3. Jaap Reesema & Pommelien Thijs spelen opnieuw haasje-over met Regi & Camille. Op 2 vinden we nu Regi & Camille terug met “Vergeet de tijd” en veroveren Jaap Reesema & Pommelien opnieuw de eerste plaats met “Nu wij niet meer praten”.

(Nico Vanaken)

Trotsplaat

Trotsplaat