VBRO

Vanavond in Vandaag met Danira Boukhriss

De gasten in Vandaag op dinsdag 6 oktober

Maatregelen verstrengd
Vanaf vrijdag worden de corona-maatregelen verstrengd, zo beslisten de verschillende regeringen van ons land. Zo zullen cafés al om 23 uur hun deuren moeten sluiten, en mogen we nog maximaal met 4 mensen nauw contact hebben, jezelf meegerekend. De beslissing volgt op het stijgend aantal besmettingen en ziekenhuisopnames. Vooral in Brussel is de situatie zorgwekkend. Kan het tij nog gekeerd worden? En hoe bereiken we al de verschillende gemeenschappen? Vragen voor Marc Noppen, CEO van UZ Brussel, en ondernemer Youssef Kobo.

Stefaan klungelt verder
Acteur Stefaan Degand verloor drie jaar geleden zijn vrouw op veel te jonge leeftijd. Over dat verlies en de moeilijke periode daarna, schreef hij een boek: "Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder". Een ode aan zijn vrouw, dochter en aan het leven.

Wachten op Godot
Het blijft één van dé theaterklassiekers aller tijden: Wachten op Godot van de Ierse schrijver Samuel Beckett. Het absurde stuk werd voor het eerst opgevoerd in de jaren vijftig, maar blijft vandaag relevant. Volgende week gaat een nieuwe versie in première van Toneelhuis en Olympique Dramatique. Hoofdrolspelers Tom Van Dyck en Tom De Wispelaere zijn onze gast.

De muziek komt vanavond van Crooked Steps

Soe Nsuki schuift de hele avond mee aan tafel. Ook DJ Hakim Chatar tekent present.

De tiende aflevering van het derde seizoen van Vandaag, vanavond om 21u30 op één.

Trotsplaat