VBRO

Veerle Baetens geeft haar gedacht: “Er is zijn geen bewijzen”

Actrice Veerle Baetens heeft zich nog eens laten horen op Facebook. De actrice is niet zo héél actief op de sociale media, maar dinsdag heeft zij toch nog eens een bericht gedeeld. Onderwerp van gesprek is de cultuursector die alweer enkele maanden volledig stil ligt. En dat kan de actrice maar niet begrijpen. “Er mag gereisd worden. Ook al is het geweten dat reizen het virus verspreidt. Er mag geshopt worden maar spijtig genoeg verliezen vele kopers hun ‘boerenverstand’ bij hun jacht op goede koopjes.”, weet de actrice.

“Er mag veel. Veel mag er niet. Cultuur mag bijvoorbeeld niet. Cultuur wordt momenteel als "quantité négligeable" gezien. Echter dat wat voor de één een plezierreisje is, is voor de ander een toneelstuk, een concert, een avondje cinema. Er zijn geen bewijzen dat deze plaatsen broeihaarden van het virus zijn”, gaat Veer Baetens op Facebook verder.

De actrice pleit voor de heropstart van de cultuursector. “Er wordt zo nauwkeurig omgegaan met de veiligheidsregels, zo fel getest in onze sector dat ik een derde neusgat aan het ontwikkelen ben. En toch… “

“Zelden spui ik mijn gedachten op sociale media. Er zijn genoeg ratten in de goot. Maar dit keer kan ik het niet laten. Ik zie kinderen verwelken. Ik zie volwassenen boosaardig worden, op de tippen van hun tenen lopen door het gebrek aan schoonheid in de maatschappij. Ik betreur dit niet alleen… Ik vind dit gevaarlijk”, besluit Veerle Baetens.

Trotsplaat

Trotsplaat