VBRO

Vijf jaar geleden stierf mama van Lize Feryn: “ik ben vooral dankbaar”

Op 15 december was het vijf jaar geleden dat de mama van Lize Feryn stierf aan borstkanker. Toen de actrice door hun fotoalbums bladerde, voelde ze vooral dankbaarheid voor de tijd die ze met haar mama heeft gehad, onthult ze in Story.

“Ik ben vooral dankbaar voor de tijd die ik met haar heb gehad en niet zozeer kwaad om de tijd die ik niet meer met haar heb. Hopelijk is dat de juiste manier om met haar dood om te gaan”, vertelt Lize in het weekblad.

Haar mama leerde haar dochters altijd om positief in het leven te staan: “Je kan je altijd zorgen maken, maar je kan er ook voor kiezen om dat niet te doen”, benadrukte haar moeder altijd.

“Mama was een heel positieve persoon. Als ze vluchtelingen op televisie zag, zei ze: ik heb toch nog geluk dat ik ziek mag zijn in zulke goede omstandigheden. En toen ik me eens schuldig voelde omdat ik droevig was over iets banaals, zei ze: ‘Het is niet omdat ik kanker heb, dat jij niet verdrietig mag zijn. Ook kleine verdrietjes zijn belangrijk’”, haalt Lize Feryn warme herinneringen op aan haar mama in Story.

Trotsplaat

Trotsplaat