VBRO

Vlaamse topacteurs maken online fictie voor ED TV

Anderhalve maand geleden kwam het educatieve platform ED TV op de wereld. Edtv.be streeft er naar om gevoelige thema’s bespreekbaar te maken bij jongeren tussen 12 en 18 jaar. Scholen zijn hierbij een belangrijke doelgroep. Zo werden online fictiereeksen ingeblikt waarin bijzonder moeilijk aan te boren onderwerpen op een herkenbare, realistische manier in beeld worden gebracht. O.a. Kamal Kharmach, Sven De Ridder, Warre Borgmans, Kürt Rogiers, Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer en Tine Embrechts zijn te zien op dit nieuwe, educatieve jongerenplatform. Zij erkennen het belang van een kwalitatieve, geloofwaardige educatieve serie om thema’s zoals sexting, alcoholmisbruik, drugs of pestgedrag bespreekbaar te maken in de klas en thuis.

Bekijk hier de video met de bv’s

ED TV heeft al zes series beschikbaar op edtv.be voor de scholen en hun leerlingen. Elke serie is ook aangevuld met een passend lessenpakket waarmee de leraren meteen aan de slag kunnen in hun klas om thema’s zoals sexting, seksuele opvoeding, softdrugs, roken en pesten bespreekbaar te maken. De ambities liggen hoog. Nog dit schooljaar zullen drie nieuwe series gelanceerd worden en binnen de twee jaar zal er een aanbod van 26 verhalen zijn die aansluiten bij de leefwereld van de jongeren van vandaag.

Op edtv.be kunnen jongeren altijd terecht wanneer ze met vragen zitten, met iemand willen praten of op zoek zijn naar hulp.

Trotsplaat

Trotsplaat