VBRO

Vroegere zangeres Sha-Na onderging carrièreswitch

Eén van de zangeressen die vroeger deel uitmaakte van de formatie Sha-Na maakte een carrièreswitch. In de loop van de jaren negentig vormde Petra Lerutte eerst een duo met Marva Nielsen en even later met Claudia Decaluwé om in 2011 nog een comeback van een paar jaar te maken met opnieuw Claudia Decaluwé aan haar zijde. In het weekblad Primo zegt de voormalige zangeres dat ze na Sha-Na verschillende jobs heeft gedaan. De uitvaartsector kwam onverwacht op het pad van Petra Lerutte en ze ging dan ook enkele jaren geleden bij een begrafenisondernemer aan de slag. Een jaartje geleden besloot ze om als zelfstandig uitvaartplanner te beginnen.

De dankbaarheid die Petra Lerutte van de mensen krijgt, vormt voor haar een grote motivatie. Zij zegt in het weekblad dat ze de begrafenis van begin tot einde regelt, vanaf het eerste telefoontje. Petra zit dan ook samen met de familie om te luisteren naar de verhalen van de overledene. Naar eigen zeggen vinden de klanten haar heel empathisch.

Soms hoort Petra wel eens dat men haar precies kent, maar dat men niet altijd kan thuisbrengen vanwaar precies. Momenteel zingt Petra Lerutte weinig of niet. Na Sha-Na had ze nog even een Franstalig repertoire en trad ze solo op. Voorlopig focust de voormalige zangeres op haar job als uitvaartplanner, maar toch sluit ze niet helemaal uit dat ze nog gaat zingen. Sha-Na maakte vorig jaar trouwens een volledig nieuwe doorstart met een nieuw management en 2 andere zangeressen.

(Nico Vanaken)

Trotsplaat

Trotsplaat