GIF89a Wim Ballieu lanceert Dark Kitchen – VBRO
VBRO

Wim Ballieu lanceert Dark Kitchen

Wim Ballieu zit in deze moeilijke tijden niet stil, integendeel. De coronacrisis noopt elke ondernemer om maatregelen te nemen om het bedrijf gezond te houden. “Wij hebben onze plannen en onze dromen om vanaf volgend jaar sociale stadskeukens te bouwen versneld. De huidige covid-gezondheidscrisis hakt er zwaar in bij de horecasector. Dat willen we niet laten gebeuren. Wij en ons team, wij willen koken. Onze boeren, die willen op het bord belanden”, reageert Wim Ballieu van Balls & Glory.

Dinsdagavond opende Wim Ballieu een virtuele deli-shop. “Het weekmenu van deze week bestaat uit 3 klassieke ovenschotels met een twist, aan uw deur geleverd in een herbruikbare glazen schotel. We koken letterlijk vanuit moemoe’s keuken, in de ouderlijke slagerij van Wim (Ottergemsesteenweg 91 – Gent). De schotels zullen ook bereid worden vanuit de stadskeukens van Balls & Glory te Gent, Sint-Niklaas, Antwerpen, Mechelen, Leuven & Brussel, wat de “new dad in town” meteen een breed leveringsbereik geeft via Deliveroo, Uber Eats & takeaway.com”, klinkt het enthousiast.

Voor gegadigden die toch buiten dat bereik wonen/werken, is er ook een webshop die levering voorziet in België & Nederland. Vanaf 2 november opent een nieuwe Dark Kitchen in Brugge die zowel Wim’s Deli als Balls & Glory zal aanbieden.

Het team claimt in iedere bereiding min 80% lokale groenten te gebruiken. Daarvoor maakt het een ultra-korte keten met boeren uit de buurt. Zoals Joke Demyttenaere uit het Heuvelland voor aardappelen of Mieke Verniest uit Munkzwalm voor varkensvlees. Dat Ballieu & team hiermee de “battle” aangaan tegen de grote jongens zoals Colruyt (Rose Mary kitchen) of Casper zien ze eerder als het bewijs dat de markt snel aan het veranderen is. Een initiatief om in de gaten te houden, zeker weten.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.