VBRO

YouTube-sterren Céline en Michiel onder vuur na aankoop hond bij broodfokker

éline Dept en Michiel Callebaut hebben het verkorven bij een pak dierenvrienden. Video’s met dieren halen heel veel views moet Michiel gedacht hebben en dus gaf hij zijn vriendin Céline een puppy cadeau. Schattig, héél schattig zelfs, ware het niet dat de pup van een broodfokker komt. Tot die conclusie kwamen meerdere mensen en ondertussen zijn onder andere GAIA en An Lemmens op de zaak gesprongen. “Twee YouTube”sterren” vinden er niet beter op dan een puppy te gaan kopen bij een broodfokker en dat integraal te filmen voor hun kanaal. Beste Celien en Michel, ga anders eens filmen in Oost-Europa waar de fokteven een erbarmelijk leven leiden, dat zou jullie pas sieren. Ongelofelijk…”, schrijft GAIA op hun sociale media.

“Wij hebben een aantal bezorgde reacties gekregen van jullie, over de plaats waar wij Trixie gehaald hebben”, reageert Céline Dept. “Wij hebben door onwetendheid Trixie daar aangekocht en kregen pas later te horen welke praktijken in zo’n bedrijven plaatsvinden. Het was uiteraard NIET onze intentie om deze praktijken te steunen”, klinkt het verder. De twee hebben ondertussen een dierenarts geraadpleegd en die kwam tot de conclusie dat Trixie gezond en wel is.

Samen met honderden anderen begrijpt An Lemmens er niets meer van. “Anno 2021 kan je niet meer beweren dat je nooit van broodfok gehoord hebt. Ik zou denken dat ze weten hoe Google werkt, dat je een dier niet cadeau geeft en dat je het niet bij een broodfokker haalt”, reageert An Lemmens teleurgesteld. Volgens Jamilla Baidou waren Céline en Michiel wel degelijk op de hoogte van de wanpraktijken. Volgens Jamilla zijn de kooien van de broodfokker bewust niet in beeld gebracht. En ondertussen doen Celine en Michiel niet anders dan zoveel mogelijk negatieve reacties van hun sociale media halen, daar gaan ze wellicht nog een tijdje zoet mee zijn.

Trotsplaat

Trotsplaat