Luister live!

Zonet

MARGOT
ERIK MARIJSSE

Nu

WAT IK VOEL
JOERI PLAIZIER

Frederik Thomas

Steven Dujardin Rudy Meyns

Programma's met

Alle programma's

Frederik Thomas

Van bij de start van de vrije radio aan land volgde hij op de voet zowat alle stations die er in Brugge te ontvangen waren. "Dat waren er drie keer zoveel als een modale luisteraar thuis kon beluisteren want met een grote Grundig, daterend van eind jaren 60, kon je fantastisch 'fijn-tunen' waardoor radio's uit Knokke, Oostende en Roeselare konden beluisterd worden", zegt Frederik.

De VBRO was daarbij wel altijd z'n top-favoriet. Zowat alles van de Brugse Radio werd duchtig verzameld in die tijd. Ook ettelijke uren werden gesleten aan het tapen van VBRO-programma's op cassette en band en in die jaren werd ook geregeld een bezoek gebracht aan de VBRO-studio's aan het Dolfinarium.

In '86 maakte hij samen met z'n neef Dries Van Damme band-programma's voor de Torhoutse Radio Halifax. "We haalden het gewoon niet in ons hoofd om te solliciteren bij VBRO. We dachten dat dit te hoog gegrepen was voor ons.", denkt Frederik terug aan die tijd. "Uiteindelijk werd toch een demo-cassette gemaakt en afgeleverd in de studio. Geen antwoord. Dan maar de grote middelen. Een grote dure Maxell-band, persoonlijk gericht aan Norbert én aangetekend verstuurd. Enkele dagen later waren we vertrokken." Bij VBRO werkte Frederik in '88 mee aan de allereerste radio-automatisering en van toen af ging alles razendsnel.

Begin jaren negentig werd hem de kans geboden om VBRO zelf verder te zetten onder zijn leiding. Daar moest geen 2 keer over nagedacht worden met uiteraard het gekende resultaat. Als directeur bouwde hij de omroep uit tot een regionale radio-groep.

Jarenlang hoorde je hem bij het krieken van de dag live in de VBRO-Ontbijtshow, het ochtendprogramma dat nu gepresenteerd wordt door Mathieu De Blauwe. Frederik is soms ook nog stem van het VBRO-Regionieuws, waarvoor hij als erkend beroepsjournalist de eindredactie verzorgt. Frederik Thomas is ook de stem van intussen vele honderden radio-commercials. Hij presenteert ook nog "De Radioclub" op zaterdag (12-15) en de "VBRO-Starparade" op zondagmiddag. 

Luister mee via FM, DAB+ of onze livestream!

Vraag een verzoekje aan: SMS VBRO (spatie) BERICHT naar 6045

© VBRO 2020 | Disclaimer | Privacy Statement | Cookieverklaring
Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info