VBRO

Belgen zien Bitcoin steeds meer als goede investering spaargeld

Nu je door een hoge inflatie steeds minder kunt kopen voor je hard bijeen gespaarde euro’s, overwegen steeds meer Belgen hun tegoed dat op de bank staat in cryptocurrency te gaan beleggen. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om bij bepaalde bedrijven je aankoop met cryptocoins te betalen. Kortom het is wereldwijd geaccepteerd digitaal geld waarmee je vaak op korte termijn een mooi rendement kunt behalen.

Inflatie

De afgelopen twee jaar hebben inwoners van de Benelux weer flink wat geld bij elkaar gespaard. Alleen betalen de traditionele banken geen rente meer over het tegoed wat ze van hun klanten in beheer hebben. Voor inwoners van België die regelmatig het nieuw volgens, zal het zijn opgevallen dat de inflatiepercentage over de maand december 2021 flink omhoog is geschoten. Met een percentage van 5,71 procent behoort België tot de top vijf van landen in Europa. Alleen Estland, Letland en Litouwen scoren flink hoger.

Bitcoin Nieuws

Steeds vaker is er over Bitcoin nieuws in de media te lezen. Vooral in de maand januari 2022 waren cryptovaluta trending topic op vele nieuwssites in België en Nederland. Dat had te maken met een grote daling die zich sinds 6 december had ingezet. De waarde van de bitcoin daalde maar liefst van € 44.000 euro naar onder de € 30.000 euro. Natuurlijk is er veel meer nieuws te lezen over de verschillende cryptocoins en hoe daarin te beleggen. Vaak is het voor de beginnende particulier lastig om uit al dat nieuws de juiste en relevante informatie te halen. Daarom hebben de professionals van Bitcoinkoers.org al het actuele nieuws duidelijk samengevat is goed leesbare verhalen.

Betalen

De afgelopen jaren is de bitcoin een steeds meer geaccepteerd betaalmiddel geworden. Diverse grote bedrijven accepteren bij aankoop via hun webshop de betaling in bitcoin. Er zelfs overheden op deze planeet die een aanzienlijke positie in bitcoin verwerven. Toch is het raadzaam om als nieuwe belegger niet al je geld meteen te spenderen aan de verschillende cryptovaluta. Er zijn natuurlijk altijd risico’s aan verbonden als je al je geld op de bitcoin markt investeert. Juist het extra geld wat je op dit moment niet nodig hebt, en wat aan het verdampen is op een gewone spaarrekening, leent zich uitstekend om in de verschillende cryptocoins te investeren.

Koersen

Naast veel nieuws staat er nog veel meer relevante informatie over de verschillende koersen op Bitcoinkoers.org Door de jaren heen zijn er namelijk diverse nieuw crytpomunten in omloop gebracht. Wil je weten wat de Bitcoin koers en de koersen van andere cryptovaluta doen, dan kun je dat vinden op de site van Bitcoinkoers.org. Op deze site kun je op basis van actuele en overzichtelijke grafieken precies zien wat welke koers doet.

CFD

Ben je iemand die al meer ervaren is in de bitcoinwereld en handelt in aandelen dan is er op dit moment een relatief nieuwe tool die het handelen extra aantrekkelijk maakt. Deze staat bekend onder de naam Contract For Difference. Het CFD is een zeer geschikt instrument om mee te handelen en online beleggen in beursindices, aandelen, valuta en grondstoffen zoals goud, zilver en olie. In het actuele nieuws is er bijvoorbeeld aandacht voor het feit dat de aandelenmarkt en BTC-koers gelijkwaardige koersbewegingen laten zien. CFD’s geven de belegger meer vrijheid en mogelijkheden dan bijvoorbeeld turbo’s, speeders of sprinters. Dat verklaard ook de toenemende populariteit van dit, relatief nieuwe, beleggingsinstrument onder beleggers.

Fluctuatie

Door de jaren heen zie je dat die koersen kunnen fluctueren. Juist daarom kun je optimaal acteren als de koers van de bitcoin laag is. Dit is namelijk het ideale instapmoment. Kijk je naar een grafiek die een lange periode weergeeft, dan zie je dat er veel pieken en dalen zijn. Uiteindelijk is het altijd zo dat na een daling weer een mooie stijging te zien is. Door het nieuws goed te volgen en eventueel een crypto app te installeren kun ben je perfect op de hoogte wanneer het tijd is om je winst te pakken.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat