VBRO

Traplift installeren, wat kost het?

Kosten van een traplift

Wanneer je minder mobiel wordt, kan het goed zijn om te kijken naar een traplift. Een traplift kan echter wel een grote investering worden. De kosten van een traplift liggen namelijk erg uiteen. Niet elke soort traplift is even duur en de prijs hangt af van veel zaken, zoals of er een bocht in de trap zit, of er een of meerdere verdiepingen zijn en of het een nieuwe of tweedehands traplift is.

Tweedehands traplift

Een nieuwe traplift kan erg duur zijn, daarom is het verstandig om ook een tweedehands traplift te overwegen. Trapliften prijzen tweedehands schelen al snel duizenden euro’s, en je voeten merken het verschil niet! Een tweedehands traplift voldoet namelijk aan alle eisen waar een nieuwe traplift ook aan moet voldoen. Dit komt omdat Trapliftenvergelijken.be een strenge controle uitvoert of de veiligheid wel voldoende is.

Subsidie voor een traplift

Omdat zelfs een tweedehands traplift aardig wat kan kosten, is het ook mogelijk om een subsidie aan te vragen voor een traplift. Er zijn verschillende subsidies, zoals van het VAPH, via het Agentschap Wonen-Vlaanderen, via de Provincie Vlaams-Brabant, gemeentelijke subsidies of omdat je oorlogsveteraan bent. Ook is er een cm premie voor trapliften.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat