VBRO

Populariteit van crypto stijgt onder Belgische vrouwen

Wie dacht dat cryptocurrencies en bitcoins alleen interessant waren voor mannen, heeft het mis. Misschien jaren geleden, maar nu zijn ook in de digitale wereld veel vrouwen gecharmeerd van munten. Bitcoin is qua prijs heel wat gestegen. Was het begin maart 2020 nog € 4.500,- nu is deze digitale munt ruim € 31.000 waard.

Zoveel mensen hebben de laatste tijd de stijging van bitcoin gezien, en vooral Belgen hebben hiervan geprofiteerd. Voorheen investeerden en profiteerden vooral mannen van de stijgende prijs van bitcoins, maar tegenwoordig doen vrouwen dit ook steeds vaker.

Vertrouwen tijdens coronavirus

Uit onderzoek van Crypto aanbieder BLOX blijkt dat in België meer dan 80% van de vrouwelijke investeerders hetzelfde of zelfs meer vertrouwen hebben in cryptocurrency als vóór de uitbraak van het coronavirus. Dit is niet verwonderlijk aangezien de waarde van bitcoin enorm is gestegen. Al moet worden opgemerkt dat precies medio maart 2020, toen de helft van de wereld werd geblokkeerd door het virus, de prijzen van veel cryptocurrencies sterk daalden, waarbij hun waarde soms met wel de helft daalde. Ondertussen explodeerde de prijs opnieuw naar nieuwe hoogtepunten.

Belgen geven de voorkeur aan bitcoin, ondanks meer dan 5.000 verschillende cryptocurrencies die er bestaan. Uit een onderzoek bleek dat 67% in bitcoin had geïnvesteerd. De favorieten zijn Ethereum met 35% en Ripple met 17%. Heren geven de voorkeur aan een bredere cryptocurrency-georiënteerde portemonnee met een hoger risico. Beleggingsgedrag van mannen versus vrouwen

Vrouw risicomijdend

Terwijl vrouwen eerder kiezen voor de bekendere variant die veiliger is om in te investeren, zullen mannen eerder verleid worden door wat op dat moment populair is.

Het gedrag van vrouwen is minder riskant dan dat van de gemiddelde man, deels omdat Belgische vrouwen zich grondig oriënteren voordat ze een aankoop doen. Walen verkiezen doordachte investeringen boven impulsieve aankopen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat