VBRO

Toon Schut heeft de VBRO-Trotsplaat

Voor onze volgende VBRO-Trotsplaat trekken we weer naar het Noorden van onze Lage Landen. En wel voor een lekker liedje dat eigenlijk al lang in ons hoofd zit. Zanger Toon Schut geeft er meteen z’n visite-kaartje mee af. De heerlijke zomerplaat kreeg de titel ‘Mona Lisa’ mee en zal de komende vakantietijd niet van de radio zijn. Mocht het je niet meteen te binnen schieten, de melodie van het nummer kennen intussen al 40 jaar. Het was de Zweedse zangeres Carola die ermee naar het Eurovisiesongfestival van dat jaar trok. Op 23 april in het Duitse München. Ze zou er knap 3de worden met ‘Främling’, Europees in de hitparades gebracht als ‘Love Isn’t Love’. Overigens won die Carola (Häggvist) later uiteindelijk toch nog zelf eens het songfestival met ‘Fängad Av En Stormvind’ / ‘Captured By A Lovestorm’ in 1991 en werd ze 5de in 2006. Maar terug naar ‘Främling’ uit ’83. Carola zelf bracht er ook een Nederlandstalige versie van op de markt voor Nederland en Vlaanderen: ‘Jouw Ogen Kennen Geen Geheimen’, later ook nog gebracht door ondermeer Laura Lynn en Yves Segers. Nu dus met een andere titel en arrangement maar nog altijd even fris! ‘Mona Lisa’ van Toon Schut is deze week onze VBRO-Trotsplaat!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat