VBRO

Dit zijn de voordelen van ledlampen in je badkamer

Ben je bezig met het inrichten van je badkamer? Dan dien je niet alleen na te denken over de tegels, het sanitair en de accessoires, want ook de verlichting is een belangrijk onderdeel. Je badkamer verlichten is op verschillende manieren mogelijk. Het is om diverse redenen slim om te kiezen voor ledlampen in je badkamer. Waarom dat zo is? Wij zetten het hieronder voor je op een rijtje!

Ze zijn energiezuinig

Het grootste voordeel van ledlampen in je badkamer, is dat je hiermee minder energie verbruikt. Ledverlichting is in vergelijking met halogeenlampen en gloeilampen ontzettend zuinig. De lampen verbruiken maar weinig energie, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. Als je minder energie verbruikt in je badkamer, levert jou dat een lagere energierekening op.

Brengen sfeer met zich mee

Ledlampen zijn te verkrijgen in verschillende soorten en lichtkleuren. Wil je je badkamer graag sfeervol maken, dan is het een aanrader om te kiezen voor een warme lichtkleur. Deze ledverlichting zorgt ervoor dat de badkamer er niet saai of ongezellig uit komt te zien. Met goede ledlampen verlicht je de ruimte goed én zorg je ervoor dat deze er sfeervoller uitziet. In badkamers zijn vooral ledstrips of ledspotjes ideaal.

Je hebt er lang plezier van

Een ander voordeel van ledverlichting in de badkamer, is dat je er lang plezier van hebt. Ledlampen hebben namelijk een lange levensduur. Dat betekent dat de lampen niet al na een korte tijd aan vervanging toe zijn, maar dat je hier juist voor een lange tijd mee vooruit kunt. Je hoeft ledlampen veel minder vaak te vervangen dan gloeilampen en halogeenlampen.

Ze worden niet warm

Nog een reden waarom dit de ideale verlichting is voor in de badkamer, is dat ledlampen niet warm worden. Dat is een groot voordeel, want in de badkamer heb je natuurlijk te maken met vocht. Warmte en vocht zijn niet altijd een goede combinatie. Kies je voor ledverlichting, dan hoef je jezelf geen zorgen te maken over schade in de ruimte.

Goed voor het milieu

Doordat ledlampen maar weinig energie verbruiken en een lange levensduur hebben, verminder je hiermee jouw impact op het milieu. Ledlampen zijn ten opzichte van andere vormen van verlichting dan ook een stuk duurzamer. Als je graag aan de slag gaat met het verduurzamen van je huis, dan is ledverlichting daar een goede manier voor.

Direct vol licht

Nog een voordeel van ledverlichting, is dat ze voor direct vol licht zorgen. Dat betekent dat je niet hoeft te wachten totdat je van de volle sterke kan profiteren. Bij een spaarlamp duurt dit vaak even, maar ledlampen lichten onmiddellijk op. In de badkamer geniet je daardoor meteen van volledige helderheid.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat