VBRO

Het effect van de vloer op de sfeer in je huis

We staan er niet altijd bij stil, maar de vloer heeft een enorme invloed op de sfeer en gezelligheid in huis. Ken je dat gevoel, dat wanneer je in de wintermaanden uit bed stapt en de vloer van de badkamer voelt enorm koud aan? Niet echt een bepaald lekker begin van de dag, vind je wel? Gelukkig kunnen we hier relatief makkelijk overheen stappen en weten we dat het tijdelijk is. Maar wat nu als dit ook beneden het geval is en dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe de vloer eruit ziet. Want ook een prachtige marmeren vloer in de badkamer is, als deze koud is, alles behalve aangenaam om met blote voeten op te staan. We onderschatten namelijk nog ontzettend vaak hoe groot de invloed van een vloer in huis eigenlijk is. Niet alleen als het gaat om sfeer en comfort, maar ook om een hele hoop praktische zaken. Wil jij weten hoe dit precies zit? Wij vertellen je er alles over.

Type vloer

Het type vloer bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in huis. Om even terug te komen op de tegels in de badkamer, is het niet bepaald sfeervol om deze ook in de woonkamer te hebben. Veel oudere woningen hebben vaak nog van die witte plavuizen in de keuken, wat niet erg bijdraagt aan de sfeer en gezelligheid. Nu snappen we heel goed dat niet iedereen de middelen heeft om een mooie nieuwe PVC of gietvloer aan te schaffen, maar is dit wel iets om serieus over na te denken. Kies je voor kwaliteit, dan heb je hier niet alleen direct plezier van, maar is ook de levensduur veel langer. Zo is de eenmalige aanschaf vaak wel wat hoger, maar ben je uiteindelijk vaak goedkoper uit. De keuze voor gietvloeren in huis is daarom ook de laatste jaren steeds populairder geworden en dat is natuurlijk niet voor niets. Het voordeel van gietvloeren, is dat ze makkelijk te onderhouden zijn en ook een lange levensduur hebben.

Goede isolatie

Kies je voor een goede vloer, dan draagt dit ook direct bij een betere isolatie. Vooral wanneer je een wat ouder huis hebt met kruipruimte die niet is geïsoleerd, kan een goede vloer ervoor zorgen dat de kou via de grond niet of nauwelijks naar binnen kan trekken en blijft de warmte veel langer in huis. Dit heeft niet alleen het voordeel dat je dus minder hoeft te stoken, maar verhoogt ook het comfort in huis. Daarbij komt ook dat het vaak een hoop vochtproblemen in huis kan voorkomen, waardoor het ook je gezondheid ten goede komt. Vocht kan namelijk schimmel veroorzaken en zorgen voor een vervuilde luchtkwaliteit in huis.

Gezelligheid

Net als de kleuren op de muur, vormt ook de vloer een onderdeel van de basis van ieder huis. Door te kiezen voor een mooie die past bij de rest van je interieur, zorg je direct voor een stuk meer gezelligheid in huis. Het advies wat je daarbij wel wil geven, is dat je niet kiest voor een te opvallende kleur. Doe je dit namelijk wel, dan wordt het lastig om in de toekomst te veranderen van stijl.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat