VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Nu Club Brugge zich tegen PAOK Saloniki heeft kunnen plaatsen voor de halve finale van de Conference League zijn alle ogen meteen gericht op de volgende tegenstander. En dat is het Italiaanse Fiorentina. De heenwedstrijd wordt gespeeld op donderdag 2 mei in Firenze, de terugwedstrijd in Brugge was aanvankelijk voorzien een week later op donderdag 9 mei, maar dat is Heilig Bloeddag en dus onbespreekbaar. Club Brugge kaartte dit meteen aan bij de UEFA met de kanttekening dat de Stad Brugge die match kon verbieden, bij gebrek aan een alternatief. Uiteindelijk kwam er snel een oplossing uit de bus en wordt de terugwedstrijd daags vóór Brugges Schoonste Dag gespeeld, op woensdag 8 mei. Toch blijft dit een huzarenstukje voor de Brugse Politie met dan al tribunes op de Markt en de aan de gang zijnde Meifoor.

En het vernieuwde Provinciaal Hof op de Markt in Brugge werd officieel geopend voor genodigden. Het wordt hét Huis van de West-Vlaming waar je terecht zal kunnen voor alle info maar ook streekproducten zal kunnen kopen. Er komt nog een feest voor alle West-Vlamingen waarbij Wim Opbrouck aangesteld is als curator en een volledig  programma heeft uitgewerkt. Alle West-Vlamingen zullen uitgenodigd worden om het vernieuwde gebouw te ontdekken. De plek waar jarenlang de provincieraad gehouden werd.

De MUG Heli werd vanmorgen al twee keer opgeroepen, naar Gent en naar Blankenberge. Het zijn de laatste weken duidelijk erg drukke dagen voor het team van de MUG Heli die vertrekt vanuit de basis aan het AZ Sint-Jan in Brugge en ingezet wordt in de provincies West- en Oost-Vlaanderen, maar even goed in Zeeuws Vlaanderen.

De Meifoor in Brugge gaat vandaag van start op het Zand en het Koning Albertpark. De Brugse kinderen krijgen anderhalf uur lang gratis kermisplezier. Ze werden door de stad uitgenodigd per brief. Nieuw op de Meifoor is het behendigheidsspel Golden Games en de Power of Heroes. Gedurende de foor verhuist de wekelijkse zaterdagmarkt naar de Boeveriestraat en zijstraten.

Tijdens de voorbije paasvakantie hebben 422.000 toeristen een bezoek gebracht aan Brugge. De topdag was vorige week zaterdag toen het 23 graden geworden is en alle terrasjes vol liepen en er ook heel wat kozen werd voor een rondvaart op de Brugse reien.

Het fietspark van het Mintus woonzorgcentrum Sint-Pietersmolenwijk is uitgebreid. Ze hebben er nu een elektrische duofiets en ook een rolstoelfiets. Die werden geleverd door Mobiel Kwestie. En in Brugge controleert de stad alle fietsen van de eigen personeelsleden. Zo wordt stadspersoneel aangezet om meer de fiets te gebruiken voor de thuis-werk-verplaatsingen. Al heel wat medewerkers kiezen intussen al voluitvoor de fiets.

Captain Dirk van Bistro Old Steamer aan de Rederskaai in Zeebrugge viert volgende week vrijdag zijn 69ste verjaardag. Hij wil er nog een groot feest van maken. Eind dit jaar stopt hij immers met z’n zaak en gaat hij op rust. Eerst zijn er deze zomer nog de vele optredens aan zijn terras.

In de Blankaart in Woumen bij Diksmuide zijn ze bijzonder tevreden met de geboorte van een nieuwe zeearend. Dat is bijzonder uniek in ons land.

Het is vandaag flitsmarathon in het hele land. In tal van politiezones zijn er vandaag snelheidscontroles gepland, zowel door de lokale als door de federale politie. De scherpe controles duren tot middernacht.

In de Ichtegemsestraat in Aartrijke heeft het gebrand. De brand was uitgebroken aan een tuinhuis achter een woning. Het was de isolatie aan de onderkant van het tuinhuis die vuur had gevat.

Na de zware brand aan de Carrefour winkel in Sint-Jozef zijn de werken volop bezig voor een nieuwe winkel. De eigenaar wil zo snel mogelijk terug open want nu moeten de inwoners van Sint-Jozef en Koolkerke meteen al een eind verder voor hun boodschappen.

Op de Burg in Brugge was er donderdagavond een beiaardcantus met 600 Brugse studenten. Die werden muzikaal begeleid door de beiaard. Ze hadden ook een special guest uitgenodigd. Meer bepaald Balthazar Boma van FC De Kampioenen.

Oostkamp wordt één van de middagsteden voor de 1000 kilometer tegen kanker die van 9 tot en met 12 mei gereden wordt met dagelijkse start in Mechelen. De middagstad op zondag 12 mei is Oostkamp. De hele dag is er dan heel wat animatie met onder meer een optreden van Filip Bollaert.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat