VBRO

2de Urban Walk Brugge voorgesteld

In Brugge werd de CM Urban Walk 2023 officieel voorgesteld. Sportschepen Franky Demon: “Begin april konden we in Brugge – na enkele jaren afwezigheid – opnieuw het startschot geven voor de Ronde van Vlaanderen op onze Markt. Het werd een prachtige dag. Meer dan 30.000 bezoekers kwamen die dag naar Brugge om te supporteren voor hun favoriete renners. De Ronde is een internationaal evenement dat sport, cultuur en toerisme combineert, én bovendien grepen we dit evenement aan om ook onze Bruggelingen op de fiets te krijgen en dus in beweging te zetten.

Dat we een evenement als de CM Urban Walk dan ook met open armen ontvangen mag niet verwonderen. Dit event heeft immers – op een iets bescheidener manier – heel wat gemeen met de Ronde. De CM Urban Walk is uniek in zijn soort en maakt ook een perfecte mix van sport, cultuur en toerisme. Deelnemers wandelen tien kilometer doorheen onze stad én doen daarbij heel wat verschillende, verrassende haltes aan. Dat de CM Urban Walk vier jaar geleden dan ook voor het eerst plaatsvond in onze stad, mag niet verwonderen. Waar kan dit evenement immers beter plaatsvinden dan in Brugge? Onze stad heeft een bijzonder ruim en gevarieerd sportaanbod, maar als UNESCO-werelderfgoedstad staan we uiteraard ook bekend om onze vele indrukwekkende historische gebouwen, pittoreske pleintjes, feeërieke parken, … Op Brugge raak je eigenlijk nooit uitgekeken. Achter zowat elke hoek wacht het onverwachte.

Deze tweede editie van de Urban Walk omvat meer dan vijftien verrassende locaties. Start- en aankomstplaats is het Brugse Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC). Het gebouw is gloednieuw en biedt vanop het terras een spectaculair zicht op de stad. Van op het Beursplein gaat het richting de binnenstad, om verder te wandelen naar het typisch Brugse en erg mooie Sint-Annakwartier. Daar ontdek je het minder bekende Adornesdomein met onder meer de oude, maar prachtig bewaarde Jeruzalemkapel met een replica van de Heilige Grafkerk in Jeruzalem. Nog in het Sint-Annakwartier kom je het imposante Grootseminarie tegen, een onverwachte groene long in onze stad én van oudsher een stilteplek. Het wordt ook uitkijken naar een passage bij de Hallebardiers, de oudste Vlaamse schermgilde. Onderweg is er op heel wat plaatsen muziek, je geniet van een gezond hapje en je proeft een van onze typische Brugse bieren.

Het parcours is 10 km, maar de lus naar PZ Onzelievevrouw is een surplus voor de liefhebbers. De mensen van de organisatie wilden deze mooie, groene locatie niet links laten liggen. Daarom hebben wandelaars de keuze om vlak voor de aankomst, ofwel rechtstreeks richting het BMCC te gaan (10 km) of nog langs het PZ Onzelievevrouw te wandelen (12 km).

De allereerste CM Urban Walk op 2 juni 2019 in Brugge was goed voor 3.150 deelnemers, een succes. Ondertussen zijn voor deze editie al 3.000 mensen ingeschreven. Het was absoluut een goede keuze van de organisatoren om nog eens naar Brugge terug te keren. De CM Urban Walk is zeer laagdrempelig. Deze geanimeerde wandeling kan zeker een opstap zijn om ook in de toekomst meer te wandelen, een zeer eenvoudige, maar erg gezonde manier van bewegen.”

Informatie

Wat: CM Urban Walk Brugge

Waar: Start en Finish locatie aan het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum Brugge

Wanneer: 28 mei – start eerste wave 8u30 en laatste starters om 12u00; finish laatste deelnemer om 17u00

Hoe inschrijven: inschrijven kan online via https://cmurbanwalkbrugge.be/nl/inschrijven/ of ter plaatse de dag van het evenement

Bevestigde locaties:

 • BMCC
 • Hof van Watervliet
 • Stadhuis
 • ‘t Brugse Vrije
 • Ruïnes Sint-Donaaskathedraal
 • Koninklijke Stadsschouwburg
 • KAAP Groenplaats
 • Tuin van Karmelietenklooster
 • Grootseminarie
 • Adornesdomein
 • Hallebardiers/Kruispoort
 • YOT
 • Bisdomhuis
 • Site Oud Sint-Jan
 • PZ Onzelievevrouw

Foto@Persdienst Stad Brugge

 

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat