VBRO

Regio-nieuws in het kort

Voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen in 2024 zal politica Maaike Devreese de lijst voor de N-VA trekken. Haar naam werd bekend gemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de partij. Devreese is naast gemeenteraadslid in Brugge ook Vlaamse Parlementslid en zetelt eveneens in de Senaat. De criminologe is woonachtig in Sint-Michiels. Bij de vorige verkiezingen moest de N-VA in Brugge vijf zetels inleveren. De partij hoopt nu met Maaike Devreese het tij te doen keren en zo te kunnen meebesturen.

In Zaal Albatros in Zeebrugge werd naar aanleiding van het komende Carnaval het Prinsenbal gehouden. Dylan Compernolle of Compie werd verkozen als nieuwe prins voor Zeebrugge voor 2023. De Orde van de Zeesluffer verwacht nu al 10 wagens en hoopt nog op meer. Hun stoet is gepland op 25 februari, één week na die van het naburige Heist. In Lissewege heeft de Orde van de Pret de inschrijvingen voor hun Carnavalsstoet al moeten afsluiten. Ze hebben al 15 wagens en groeperingen. Meer kunnen ze verkeerstechnisch niet toelaten. Jessey Wostyn is er Prinses Carnaval geworden.

In de Residentie Ten Eeckhoute aan de Garenmarkt in Brugge kan je voortaan aan tafel schuiven voor de lunch met voorgerecht, soep, hoofdgerecht en dessert. Je moet wel vier dagen op voorhand reserveren. In de Residentie Berkenhof kan je op woensdagmiddag mee aan tafel schuiven.

Komend weekend komen les Costumés de Venise weer naar Brugge. Ze lopen dan in prachtige kledij en met Venetiaanse maskers op door de Brugse winkelstraten,  zowel op zaterdag als op zondag. Ze zijn beide dagen te zien vanaf 10u30 in de morgen.

In de Stationsstraat in Loppem is een man onder een wagen terecht gekomen bij het oversteken van de straat. Hij werd door de hulpdienst 112 in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Het Brugse museum voor volkskunde gaat morgen terug open. Er waren werken nodig de voorbije dagen. In Nieuwpoort heropent het museum Westfront over de onderwaterzetting in de Tweede Wereldoorlog nu woensdag opnieuw de deuren.

De Brugse basketbalclub Avanti Brugge moest het voorbije weekend op verplaatsing naar Zottegem. Avanti won er overtuigend met 68-94 cijfers. Allemeersch zorgde voor enkele driepunters voor Avanti.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat