VBRO

Adriaan van Landschoot en zijn ADYA gaan met pensioen

Na 16 jaar valt in alle schoonheid het doek voor orkest ADYA, want Adriaan van Landschoot gaat met pensioen en speelt een laatste keer met zijn orkest “TESTAMENT”. Slechts weinig Belgen deden het hem voor, Adriaan Van Landschoot scoorde met z’n diverse muzikale projecten enorme successen en vergaarde op die manier een duizelingwekkend aantal gouden en platina awards terwijl hij diverse muziekcharts in binnen- en buitenland wekenlang in de allerhoogste regionen aanvoerde. Het is slechts weinigen gegund om grosso modo een paar miljoen albums wereldwijd te verkopen maar Adriaan had er (en heeft er nog steeds) een neus voor.

Adriaans grootste geesteskind ADYA (CLASSIC) ontstond in 2004 uit diens voorloper, het Adrivalan Orchestra. Adriaan en z’n symfonisch orkest wisten wereldwijd miljoenen mensen warm te maken voor klassieke muziek die in een modern en eigentijds arrangement was gegoten. De prachtige gouden en platina albums ADYA Classic 1, 2, 3, 4, Special en Best Of Editie zijn er het mooiste bewijs van. Het spectaculaire symfonisch orkest trad op in grote TV-shows in binnen- en buitenland, een immense organisatie waarvoor Adriaan en z’n vrouw Jeanine de touwtjes altijd zelf strak in handen hielden.

In april van dit jaar werd Adriaan 72, een gezegende leeftijd waarop de meesten onder ons al een tijdje op pensioen zouden zijn en van het leven zouden genieten. Stoppen met werken stond lang niet in het woordenboek van Adriaan maar de voorbije maanden maakte hij toch de beslissing om het wat rustiger aan te doen, maar niet vooraleer hij nog 1 keer z’n levenswerk ADYA zou kunnen laten schitteren.

Een allerlaatste keer dook Adriaan samen met zijn vaste producer/arrangeur Peter Keereman voor ADYA de studio in en daar ontstond ‘Testament’. Een beklijvende song die Adriaan zelf schreef en die meesterlijk wordt gebracht door sopranes Emilie Graff en Bettina Kendip (die eveneens de pianopartij op zich nam).

‘Testament’ is een grootse maar tegelijk ingetogen song. Wie een woordje Latijn verstaat zal eruit kunnen opmaken hoe Adriaan z’n dankbaarheid uit voor de liefelijke thuis die hij altijd heeft gehad en de kansen die dat gecreëerd.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat