VBRO

Ais Lawa Lata eert zijn overleden vrouw met persoonlijk lied THANK YOU FOR SHARING

Ais Lawa-Lata heeft al zijn moed bij elkaar geraapt om speciaal voor zijn op 15 juni jl. overleden vrouw Maria Magdalena (Ietje) het persoonlijke lied Thank you for sharing te maken. Omdat alles delen met iedereen haar levensmotto was is het woord sharing dan ook volop aanwezig in de gevoelige tekst waar ook haar naam enkele keren voorbijkomt. In overleg met Ronald Visch van z’n platenlabel Rood-Hit-Blauw is besloten om deze track als single uit te brengen.

De bijzondere woorden in het openbare overlijdensbericht Altijd zo lief, betrokken, zorgzaam en trots spreken boekdelen. Op de achtergrond was Ietje altijd zeer betrokken bij de muzikale carriere van Ais. Met name het verzorgen van de kleding die de ambassadeur van het Molukse lied droeg tijdens zijn optredens was haar dingetje.

Ais: Als je het aan mij vraagt is ze overleden door verdriet. Ruim twee jaar geleden zijn twee zusjes van haar binnen 2,5 maand heengegaan. Dat heeft een diepe indruk op haar gemaakt. Ze was nooit ziek en opeens is ze er niet meer. Volgens de artsen is ze overleden aan een infectie, maar ik heb een andere mening. Verdriet kan een mens raken en dat kan lichamelijk veel schade aanrichten. In december zou ze 76 jaar geworden zijn…….

Afgelopen 3 juli vertolkte Ais dit lied tijdens een optreden. Nadat Wieteke van Dort hem aankondigde was het muisstil in de zaal. Met een brok in de keel begon Ais te zingen, maar hij had de kracht om dit prachtige lied te delen met het publiek. Iedereen in de zaal luisterde aandachtig. Dat was duidelijk te merken aan de emotionele reacties uit de zaal. In ieder geval zal voor Ais het woord delen in de toekomst een nog belangrijkere betekenis hebben dan dat dit al was.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat