VBRO

Alberto Nicolay blij met nieuwe single ZON IN MIJ

De single “Zon In Mij“ is de nieuwste release van Alberto Nicolay en is een Nederpop ballad in de beste traditie waarbij hij begeleid wordt door een geweldige band, gloedvol gezongen door Alberto Nicolay. De vorige single van Alberto, Een nieuw Begin, genoemd naar het gelijknamige theaterconcert uit 2019, is “Zon in mij “een waardige opvolger. In het verleden behaalde Alberto diverse hitlijst-noteringen in dezelfde stijl met nummers zoals “Is m’n hart wel groot genoeg” en “Wat jij wil”. Op 10 september 2021 verschijnt Alberto’s nieuwe single “Zon In Mij”. Alberto is zeer content met het eindresultaat van deze geweldige ballad en bijbehorende videoclip.

Alberto Nicolay is geboren in Amsterdam. Op jonge leeftijd helpt hij zijn ouders op de altijd gezellige Amsterdamse Dappermarkt en het toeval wil dat naast hem Gordon (Heuckeroth) hetzelfde doet bij zijn ouders. Dit is niet hun enige raakvlak blijkt later, want ook de liefde voor muziek en de Amsterdamse humor hebben ze gemeen.

Op de middelbare school drumt en zingt Alberto bij diverse groepen en het zingen gaat hem zo goed af dat hij vijf jaar lang een opleiding volgt in Hilversum bij de bekende zangpedagoog George Webb. Met Tjeerd Oosterhuis (Total Touch) neemt hij midden jaren 90 een album op dat in Duitsland een behoorlijk succes wordt.

Zijn muzikale zoektocht brengt hem in het begin van het nieuwe millennium in contact met Peter de Wijn en Velibor Weller. Hun eerste samenwerking is het opnemen van de leader voor een commercial voor Centraal Beheer (RIO); de commercial wordt bekroond met een Gouden Loeki. Alberto neemt bij de DinnerShow Of The Centuries van Frank Wentink vervolgens de plaats in van Arno Kolenbrander en brengt daarna de single “Is M’n Hart Wel Groot Genoeg” uit. Het nummer bereikt positie 43 in de Mega Top 100 en staat bijna 3 maanden in de lijst. Andere singles die ook de Mega Top 100 halen zijn vervolgens “Wat Jij Wil” en “Op Reis”.

Vervolgens schrijft Alberto een eigen lied voor zijn vader, getiteld “Vader en Zoon” deze single wordt zeer goed ontvangen en werd vervolgens gebruikt in de reclame commercial van Warmteservice Nederland en is de commercial te zien en te horen tijdens prime time uren op zenders als RTL 7 en Nederland 1 – 2 en 3.

In 2019 is het tijd voor een theaterconcert genaamd “Een nieuw begin” in een volle theaterzaal in theater “De Purmaryn” TE Purmerend genieten 750 bezoekers van een geweldige live show i.s.m. de bekende begeleidingsband “Tilt”

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat