VBRO

ALS ZE DANST van Jan Booi valt in de smaak bij de jeugd

Er zijn maar heel weinig jeugdige artiesten in de muziekwereld die kunnen spreken over een droomstart. De debuutsingle ‘Ze blijft maar draaien’ van Jan Booi die begin 2020 gelanceerd werd heeft inmiddels bijna 1 miljoen views op Youtube en nog een veel hoger getal streams op Spotify. Het zangtalent uit Sneek komt nu met een single die waarschijnlijk deze cijfers gaan overtreffen. Jan had zijn vaste producer Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio een linkje gestuurd van een nummer dat miljoenen keren gestreamd was. Jan wilde hiervan een Nederlandstalige bewerking op de markt brengen.

Voor Verkooyen werd dit een enorme uitdaging vanwege de moderne muziekstromingen die het lied bevatte. Hij had het originele nummer nog nooit gehoord. Zo vreemd is dat ook weer niet omdat deze speciaal geënt op de jeugd. Ondanks dat Frank geen twintiger meer is, houdt hij ‘de markt’ goed in de gaten. Dat is met ‘Als ze danst’ meer dan gelukt. Frank is ervan overtuigt dat als de jeugd deze plaat in het uitgaansleven hoort, iedereen losgaat op de vloer. Jan is in ieder geval heel blij met het resultaat en weet dat bij de doorsnee liefhebber van de Nederlandstalige muziek niet in de smaak zal vallen. ‘Dat geldt ook voor de animatieclip die vakkundig door Cees Quakkelaar is gemaakt. Het bevat pikante beelden van mooie dames die echter binnen de lijntjes blijven’, glimlacht Jan.

‘Als ze danst’, uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf 3 november 2021 via de streamingsdiensten te beluisteren.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat