VBRO

Andre de Klein neemt Marietje mee naar het bos

Een kleine 40 jaar geleden werden alle Marietjes, en dat waren er in die tijd best veel, verrast met de gezellige feestplaat van Hydra die de titel Marietje (Want In Het Bos Daar Zijn De Jagers) meekreeg. Ook de moeder (overleden in ) van André de Klein had die naam bij haar geboorte gekregen. Het was dus niet zo gek dat die plaat in huiselijke kring grijs werd gedraaid. Die Hydra nostalgie leeft nog steeds bij André. Om die reden zocht hij contact met zanger, multi-instrumentalist en entertainer John Haze. Hij heeft er een polka uitvoering van gemaakt zodat de voetjes van de vloer kunnen.

André: Het resultaat is echt verbluffend. Het geheel is in een ander jasje gestoken waarbij de accordeon de hoofdrol speelt. Daarnaast maken ook een aantal blaasinstrumenten deel uit van het arrangement. Het voordeel van deze plaat is dat iedereen hem kent. Onlangs had ik hem al stiekem gezongen in een verzorgingstehuis en in de kantine van een voetbalclub in Bovensmilde. Ik kreeg zelfs verzoekjes om dat lied nogmaals te zingen. Iedereen deed geweldig goed mee. Als dat een voorbode is van wat mij te wachten staat, ben ik een tevreden mens.

Veel plezier heeft André ook beleefd bij de totstandkoming van videoclip. Speciale dank gaat uit naar de familie Kohnken voor het beschikbaar stellen van de locatie en alle figuranten. Omdat André tijdens z’n optredens vaak zangeres Monique Heegen tegenkomt en zij ook een clip wou opnemen hebben ze dat die middag gecombineerd. Ook de man van Monique, Michael van Zanten, speelt mee als één van de drie jagers in de clip van André. Die beelden, geschoten door ToffeClips moet je gewoon zien.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat