VBRO

Antoon Wolters presenteert confronterende single WAAROM GEBRUIK JIJ EEN KIND ALS WAPEN

Als je achternaam Wolters is en je ook nog eens uit Zwolle komt , dan is de kans groot dat je tot deze bekende muzikale familie behoort. Antoon Wolters is één van de gelukkige telgen die als het ware is grootgebracht met piratenmuziek en nam de afgelopen jaren al een aantal singles op. Het toeval wil dat Wimmie Bouma een zwager van hem is. Wimmie had bij producer Martin Sterken een demo laten maken van het gevoelige nummer Waarom gebruik jij een kind als een wapen waarmee zanger Cor de Keijzer jaren geleden best wel indruk maakte. Het lied is destijds speciaal geschreven voor moeders die na hun scheiding de kinderen bij hun vader vandaan hielden. Omdat Wimmie op het laatste moment van mening was dat het toch niet bij hem zou passen, gunde hij dit lied aan Antoon. Gelukkig is dit onderwerp voor de 28-jarige zingende schilder niet autobiografisch. Hij moet er ook niet aan denken om geen contact meer te hebben met zijn twee dochters van respectievelijk 10 maanden en 3 jaar.

Antoon: Ik begrijp wel dat de plaat mensen zal raken. Er wordt gezongen over het spelen met gevoelens van andere mensen. Ook het verdriet van een kinderhart wordt vaak over het hoofd gezien. Omdat Martin Sterken ook mijn producer is kreeg hij de opdracht om de demo verder uit te werken. Dat heeft hij voortreffelijk gedaan. Met deze single komt de teller op vier te staan. Eigenlijk ben ik heel blij dat ik Wimmie heb leren kennen. Naast veel tips die ik van hem krijg verzorg ik ook al een paar jaar zijn geluid bij optredens. Andersom komt het regelmatig voor dat Wimmie achter de knoppen staat als ik ergens moet zingen. Wimmie betekent echt wel meer dan zomaar een zwager. Hij kreeg door De Ring landelijke bekendheid. Stiekem hoop ik dat Waarom gebruik jij een kind als een wapen landelijk opgepakt wordt en ik een paar treden hoger op de ladder zal belanden.

De single Waarom gebruik jij een kind als wapen verschijnt op 13 februari en is te beluisteren op de bekende portals. De clip, opgenomen door CreAgency.nl is te bewonderen op YouTube en de socials van Antoon Wolters.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat