VBRO

Appie Hein ft JeroenNL halen oude hit van Het Radi Ensemble van stal

Zowel Appie Hein als JeroenNL zijn afkomstig uit Limburg en komen elkaar op het podium in hun provincie wel eens tegen. Vooral de laatste tijd stonden ze, geheel toevallig, naast elkaar op een aantal flyers. Tijdens een optreden opperde iemand uit het publiek dat het de hoogste tijd was voor Appie en JeroenNL om samen een lied op te nemen. Dat is uiteraard besproken en beide mannen zagen dat eigenlijk wel zitten. Omdat Appie al een tijdje met het idee in zijn hoofd liep om de vergeten klassieker Meisjes in bikini van de Limburgse formatie Het Radi Ensemble nieuw leven in te blazen, deelde hij dat met JeroenNL. Het plannetje werd verder uitgewerkt en besproken met producer Roy Otters van ANRO Productions uit Apeldoorn. Het woordje meisje is aangepast naar meiden omdat meisje zo jong klinkt en meiden volwassener overkomt.

Volgens Appie, die altijd zendpiraat is geweest, was de originele versie uit 1971 destijds bij de talloze zendpiraten een enorme hit. Hij weet zich nog te herinneren dat de single vaak werd aangekondigd als piraten-hit uit het witte Limburgse plaatsje Thorn. Daar kwam de band, die overigens ook in 1969 de evergreen Huil maar niet kleine Eva uitbrachten, vandaan. Die plaat is ondertussen al meerdere keren gecoverd.

Iets wat spontaan ontstaat is altijd het leukste. Dat is in ieder geval de mening van Appie en JeroenNL. ‘Het komt zoals het komt en niet omdat het moet’. Dat ontspannende gevoel kregen de mannen ook tijdens de opname bij Roy Otters. JeroenNL heeft al een groot aantal singles bij hem opgenomen. Er ontstond gelijk ook al een klik tussen Appie en Roy vanwege de accordeon omdat ze allebei dit instrument bespelen. De nieuwe orkestband die door Roy is gemaakt klinkt in ieder geval heel vrolijk. Al dit een succes gaat worden sluiten Appie en JeroenNL niet uit dat ze vaker de studio induiken. Ze hopen het met hun duetsingle het bewijs te leveren dat oude muziek in een nieuw jasje leeft onder het publiek. Zelfs de jeugd zingt liedjes van weleer luidkeels mee.

De single Meiden in bikini verschijnt op 5 mei 2023 en is te beluisteren op de bekende portals. De clip, waarvan de beelden zijn geschoten door Roy Otters, is te bewonderen de bekende clipzenders, YouTube en de socials van beide mannen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat