VBRO

Appie Hein presenteert een onvervalste Dikke Leo Hitmedley

Wellicht zegt een deel van de huidige liefhebbers van de Nederlandstalige muziek de naam Dikke Leo niets maar als je een paar van zijn spraakmakende liedjes uit de jaren ’70 en ’80 hoort, komen de herinneringen ongetwijfeld naar boven. We hebben het dan over ‘Puntje erin, puntje eruit’, ‘Wij zijn de slijpers van Parijs’ en ‘Oh, Wat Een Stoot’. Appie Hein heeft een aantal van zijn liedjes in een nieuw jasje gestoken en brengt deze ‘Dikke Leo Hitmedley’ uit bij RoodHitBlauw Producties.

Appie: ’In 1981 bracht Leo van Helmond de single ‘Wij zijn de slijpers van Parijs’ uit. Naast de oorspronkelijke schuine tekst nam hij ook een gekuisde versie hiervan op omdat een aantal grote landelijke radiostations de seksistisch getinte plaat niet draaiden. Bij de piratenzenders werd natuurlijk de ongekuisde editie grijs gedraaid. Vooral in de regio Helmond, Eindhoven en geheel Limburg was Dikke Leo een begrip. Ruim 15 jaar geleden spoorde een oud-collega mij al aan om een medley van Dikke Leo uit te brengen. Daar heb ik jarenlang mee in het hoofd gelopen. Bij toeval kwam ik een paar maanden geleden die oud-collega weer tegen. Uiteraard kwam de medley weer ter sprake. Omdat tegenwoordig veel oude liedjes herleven ben ik met het idee naar producer Kees Tel gegaan. Ik had in eerste instantie een medley gepland van 3 tracks, maar Kees vond dat het nummer ‘Ik heb liever ‘n buik van ’t bier’ niet mocht ontbreken. Deze is dus ook toegevoegd. Met de kant en klare mix ben ik vervolgens naar mijn platenbaas Ronald Visch gegaan. Hij was zeer enthousiast en denkt, net zoals ikzelf, dat de release op precies het goede moment komt. Ik word vaak geboekt voor optredens op kermissen. Die maken over een paar maanden plaats voor de oktoberfesten en daarna staat het carnavalseizoen alweer voor de deur. Dat gaat dus een drukke periode worden.’

De 42-jarige entertainer die inmiddels al meer dan 25 jaar in het vak zit staat gemiddeld zo’n 200 keer per jaar op de bühne. Hij geniet steeds meer van jeugdige bezoekers die met een grijns op het gezicht zonder schaamte alle Nederlandstalige liedjes meezingen. Volgens Appie werd je vroeger uitgelachen als je bijvoorbeeld liedjes van Jan Smit meezong. Die tijd is voorbij.

De cd-single ‘Dikke Leo Hitmedley’ is vanaf 9 augustus 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Roy Otters, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat