VBRO

Aristakes presenteert album ‘Mooie Liedjes’

Aristakes Jessayan, zoals zijn volledige naam luidt, is geboren in Athene, Griekenland. Als 3-jarige kleuter kwam hij met zijn , van oorsprong Armeense ouders naar Nederland, waar hij op zijn 7e jaar begon met pianolessen. Vanaf 1974 treedt Aristakes als pianist- en zanger op tijdens vele feesten en partijen in Nederland en ver daarbuiten.

Zijn eerste single “Sentimental Song” (1977) stond 5 weken in de Tipparade van de Top 40. Begin jaren tachtig behaalde Aristakes de Top 40 met o.a. het nummer “Don’t wanna live without you” en “Kom in mijn armen” een duet met Ciska Peters.

In oktober 2005 neemt Aristakes, na vele verzoeken van het publiek, weer een album op. Het sfeervolle album “The Winetheatre” is precies dat wat hij live het liefst doet; piano spelen en zingen. Het album kwam vanuit het niets nieuw binnen op nummer 22 in de album Top 100 waardoor Aristakes gelijk weer op de ‘muzikale’ kaart stond. De album track “We both know it”. bleek eveneens een schot in de roos en bereikte een 34ste plaats in de single Top 100.

Het laatste album en tevens titel van zijn eerste theaterconcert “Romantic Ballads”, unplugged’ is ook zeer goed ontvangen. Hierop staan covers en eigen composities.

De nieuwste theatervoorstelling heeft de titel “Mooie Liedjes” meegekregen en is tevens één van de nieuwste composities van Aristakes. De voorstelling omvat nummers van o.a. Charles Aznavour, Neil Diamond en John Denver aangevuld met prachtige eigen composities. Tevens maakt Aristakes sinds kort eigen gedichtjes die hij tussen de liedjes door voorleest. De theatervoorstelling is een prachtig samenspel van liedjes en gedichten met een lach en een traan.

Na ruim 45 jaar actief te zijn als pianist- zanger voor duizenden gelegenheden en diverse releases van singles en albums is dan nu eindelijk een album uitgekomen met louter eigen composities. Mooie Liedjes …. Het Album !

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat